Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Pääkirjoitus

Nolo päätös julkisuudelle

  • Karjalainen
Rääkkylä paistatteli valtakunnallisessa maineessa yksityistettyään terveydenhoitonsa. Kaikki varteenotettavat mediat ramppasivat kunnassa, ja - niin kuin nyt on käynyt ilmi - ylisanoja kirjoitettiin palstametreittäin.

Rääkkylä on pimittänyt todellisen taloustilanteensa sekä rääkkyläläisiltä veronmaksajilta että kaikilta muiltakin. Lisäksi se ei ole maksanut Attendolle ostamistaan sosiaali- ja terveyspalveluista sovittua hintaa. Velkaa on kertynyt jo lähes neljä miljoonaa euroa.

Attendon on kannattanut antaa Rääkkylälle korotonta ”pimeää” lainaa, sillä Rääkkylän kautta tullut julkisuushyöty on ollut yhtiölle mittaamaton. Rääkkylän ”kokemukset” ovat avittaneet sitä monissa sopimusneuvotteluissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nyt Rääkkylä on siinä tilanteessa, mistä palvelujen yksityistämistä suunnittelevia kuntia on varoiteltu. Yksityistäminen ei ole mikään taikasana, jolla raskas kulurakenne ja vääristynyt väestösuhde pystyttäisiin oikaisemaan.

Rääkkylän tilanne asettaa nyt erityiset velvollisuudet avoimuudesta Tohmajärvelle, joka myös on ulkoistanut palvelunsa Attendolle.

Kun poikkeuksellisia ratkaisuja tehdään, se vaatii myös poikkeuksellista avoimuutta - ja ennen kaikkea totuudessa pysymistä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi