Lauantai, 23.2.2019 
Aslak
Pääkirjoitus

Suomalaisnuoret konservatiivisia

  • Karjalainen
Taantuma ja turvattomuuden tunteen lisääntyminen ovat saaneet myös suomalaisnuoret kiinnostumaan enemmän kotimaan huolien kuin kehitysmaiden ongelmien poistamisesta. Samalla näyttää kuitenkin myös ylipäänsä siltä, että konservatiiviset asenteet valtaavat alaa nuorten keskuudessa.

Tällä tavoin voi päätellä tiistaina julkistetusta Valittujen Palojen TNS Gallupilla teettämästä nuorisotutkimuksesta. Sen mukaan 15-30-vuotiaiden nuorten asenteet ovat muuttuneet. Kun vielä 10 vuotta sitten vastaavassa kyselyssä puolet nuorista oli kiinnostunut oman maan talouden ja työllisyyden parantamisesta sekä toinen puolet rikkaiden ja köyhien maiden kuilun kaventamisesta ja kansainvälisestä vastuunotosta, nyt 61 prosenttia korostaa suomalaisten etua.

Nuorten konservatiivisuus näkyy, kun heitä pyydettiin valitsemaan toivottavia kehityssuuntia suomalaisessa yhteiskunnassa: 84 prosenttia toivoo vahvistusta työn arvostukseen, 50 prosenttia maanpuolustustahtoon ja 45 prosenttia isänmaallisuuteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tuloksen voi tulkita kahdella tapaa: toisaalta voi olla tyytyväinen perinteisten arvojen säilymisestä, mutta yhtä lailla voi olla huolissaan nuorten käpertymisestä sisäänpäin.