Torstai, 9.4.2020 
Elias, Eelis, Eeli
Pääkirjoitus

Wallinin lähtö vähentää höyryjä

  • Karjalainen
Ankkalammikossa ei paljonkaan pärskähtänyt, kun RKP valitsi sunnuntaina uudeksi puheenjohtajakseen Carl Haglundin. 33-vuotias espoolainen europarlamentaarikko voitti puheenjohtajavaalissa kilpakumppaninsa, 48-vuotiaan pietarsaarelaisen oikeusministerin Anna-Maja Henrikssonin äänin 144–106.

Vaikka äänestystulos oli varsin tasainen, oli Haglundin valinta jo ennakkoon selvä. Kuten usein ennenkin RKP:ssä, puheenjohtajavalinta polarisoitui ruotsinkielisen Pohjanmaan ehdokkaan sekä vahvojen Etelä-Suomen ruotsinkielisten piirien ehdokkaan väliseksi. Muuta polarisoitumista ei kuitenkaan tapahtunut, eikä ehdokkaiden välillä ollut merkittäviä linjaeroja.

Haglundin valinta tarkoittaa puolustusministerin vaihtumista jo ensi kuunvaihteessa, sillä hänen edeltäjänsä Stefan Wallin ilmoitti eilen toivovansa nopeaa vallanvaihtoa myös ministerisalkun osalta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Wallinin vaihtuminen on helpotus myös monille hänen kannattajilleen. Vaikka pöytä on hänen jäljiltään muutoin puhdas seuraajalle, kielipolitiikan sotkeminen varuskuntaratkaisuihin nostatti kielisotaa ja myös henkilöi sitä Walliniin. Toivottavasti Wallinin vetäytyminen sivuun vähentää näitä ylimääräisiä ja pääosin turhia höyryjä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa