Torstai, 9.4.2020 
Elias, Eelis, Eeli
Pääkirjoitus

Ruunaalle kannattaa lähteä nyt

  • Karjalainen
Sateinen kevätkesä ei ole matkailuyrittäjiä eikä turisteja ilahduttanut, muttei mitään niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin. Muutaman vuoden vähästä vedestä ja pienistä kuohuista kärsinyt koskenlasku Ruunaalla elää nyt elämänsä kesää!

Ruunaan koskien vesi on nyt korkeimmillaan 20 vuoteen (Karjalainen, 12.6.), joten nyt kannattaa lähteä koskenlaskuun. Matkailuyrittäjät odottavatkin sesonkia luottavaisin mielin, sillä matkailu on palveluala, jossa hyvä kello kuuluu nopeasti kauas – ja pitkään.

Ruunaa on yksi tärkeimmistä ja kiehtovimmista Pohjois-Karjalan matkailukohteista. Silti kotimaakunnassakin on yhä paljon väkeä, joka ei ole käynyt koskia laskemassa eikä muutenkaan tutustumassa Ruunaan maisemiin. Siellä on paljon näkemistä, vaikkei koskiveneeseen uskaltautuisikaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jos ei mitään pahaa, jossei jotain hyvääkin, niin vanha sanonta toimii myös toisinpäin. Korkea vesi ja komeat tyrskyt ovat veneessä iso elämys, mutta kalastamisen sanotaan olevan korkean veden aikana rannalta hankalaa. Toki kalamies tietää, että mitä tiukemmassa saalis on, sitä arvokkaampi se on.

Ruunaankoskien suojelu on yksi kaukonäköisimmistä ympäristöpäätöksistä Pohjois-Karjalassa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa