Lauantai, 28.3.2020 
Armas
Pääkirjoitus

Taustat on pakko tuntea

  • Karjalainen
Työntekijöiden taustoja selvitetään yhä useammin (Karjalainen, 14.6.). Oikeusministeriössä vireillä oleva lakiehdotus toisi tarkastettavaksi vielä uusia työtehtäviä, eikä siihen voi olla nykymaailmassa mitään vastaansanomista. Olipa kyse räjähdealalle, infrastruktuurin suojaamiseen, rahanlaskentaan tai maksujärjestelmiin liittyviin töihin havittelevista, menneisyyden on parasta olla kunnossa. Valitettavasti niin ei aina ole.

Hirveä ruljanssi tietysti tehdään tässä niin kuin monessa muussakin asiassa pienen vähemmistön epärehellisyyden tai ongelmien takia: 98 prosentissa tapauksista työnantajalle voidaan vastata, että hakijan asiat ovat kunnossa.

Turvallisuusselvitykset eivät ole lisääntyneet yksinomaan ”aikojen muuttumisen” ja turvallisuustietoisuuden kasvun myötä. Selkeä tekijä on, että juuri tämän tyyppisiä tehtäviä on ulkoistettu yrityksistä, ja kehitys jatkuu edelleen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uusi työntekijä on vieras ja hänen taustansa tuntematon, olipa työnantaja yritys itse tai palveluntarjoaja. Onko kuitenkin niin, että yrityksen ”oma väki” on helpommin hahmotettavissa kuin ulkoistetut työntekijät? Kun ainakin vuokrafirmoissa väki vaihtuu, entiset menevät ja uudet tulevat, viralliset selvitykset ovat välttämättömyys.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa