Torstai, 24.1.2019 
Senja
Pääkirjoitus

Eteenpäin ilman rutinoita

  • Karjalainen
Maakuntajohtaja Pentti Hyttinen jättää tehtävänsä sopumenettelyn, ei erottamisen kautta. Maakuntavaltuuston ylimääräinen kokous hyväksyi jo aiemmin neuvotellun sopimuksen vähäisin pulinoin.

Sopu on aina erottamisriitaa parempi ratkaisu niin jäljelle jäävien kuin luottamuksensa menettäneen kannalta. Kun kyseessä on maakuntaliiton tapainen organisaatio, hyötyjien joukkoon kuuluu ennen kaikkea koko Pohjois-Karjala. Uutta maakuntajohtajaa päästään nyt etsimään puhtaalta pöydältä ilman mahdollisia jälkiselvittelyjä.

Hyttinen pitää loppuvuoden kertyneitä lomiaan ja ylityövapaitaan ja saa tammikuussa kertakorvauksena palkan ensi vuodelta. Tästä on turha rutista. Sopimus on asiallinen, ja niin Hyttisen kuin pohjoiskarjalaistenkin kannalta reilu tulkinta johtajasopimuksesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nyt niin maakunnassa kuin maakuntaliitossakin on aika katsoa eteenpäin. Pohjois-Karjalan edestä on niin paljon tekemistä, että sisäisten ilmapiiriongelmien ratkomisen ei pidä viedä työaikaa eikä -energiaa.

Uuden maakuntajohtajan hausta ja valinnasta tulee varmasti jännittävä prosessi. Mielenkiintoa lisää se, että edessä saattaa olla jälleen yksi valtionhallinnon uudistamiskierros.