play

Aitiopaikalla-podcast: Sitkeä Lari Pesonen ylsi olympialaisiin monen mutkan jälkeen – valmentaja Juhani Simonen kertoo haulikkoampujan taustat ja odotukset Tokion olympiakisoihin

Jarmo Sieviläinen

Tokion olympialaisissa tulevana viikonloppuna ampuvan Ilomantsin Erämiesten Lari Pesosen kontiolahtelainen valmentaja Juhani Simonen avaa suojattinsa tilannetta Karjalaisen Aitiopaikalla-podcastissa. Aitiopaikalla-ohjelma on kuunneltavissa myös Radio Rexissä aina keskiviikkoisin kello 18.

Tohmajärveltä lähtöisin oleva Simonen, 60, on valmentanut Lari Pesosta 11 vuotta ja on nähnyt Kontiolahden kasvatin nousun huippuampujaksi.

Sitkeä Pesonen ryhtyi harjoittelemaan 80 kilometrin päässä Ilomantsissa sen jälkeen, kun Pohjois-Karjalan prikaati lakkautettiin vuonna 2013 ja haulikkoampumaradat poistettiin Kontiolahdelta. Pesonen, 26, on selvittänyt matkan varrella monta mutkaa, ja nyt Simonen pääsee jännittämään suojattinsa onnistumista olympialaisissa.

Ohjelmassa ovat keskustelemassa Karjalaisen toimittajat Jarmo Sieviläinen ja Linda Laatikainen.

Valmentaja Juhani Simonen (oik.) ja skeet-ampuja Lari Pesonen loivat Kontiolahdella ja Ilomantsissa pohjat sille, että Pesonen kehittyi olympiatason ampujaksi.

Valmentaja Juhani Simonen (oik.) ja skeet-ampuja Lari Pesonen loivat Kontiolahdella ja Ilomantsissa pohjat sille, että Pesonen kehittyi olympiatason ampujaksi. Kuva: Kimmo Kirves

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ohjelmassa mm. mukana:

0–5 min: Odotukset olympialaisiin Lari Pesosen osalta ja skeetin ohjelma "fiilikset ovat todella korkealla ja jännittää jo nyt"

5–9 min: Korona-ajan epävarmuuden vaikutukset "emme ole nähneet niin paljon fyysisesti Larin kanssa, toki meillä on vahva yhteinen pohja" "olisin halunnut lähteä itsekin kisapaikalle, mutta korona ja tiukat järjestelyt tulivat esteeksi"

9–12.30 min: Lari Pesosen tulostaso ja skeet lajina "122–123 vaaditaan finaaliin" "paljon asioita pitää tehdä lyhyessä ajassa"

12.30–17 min: Lari Pesosen olympiapaikka monen mutkan jälkeen ja olosuhteet "Meiltä katosi Kontiolahdesta lähiradat, mutta Lari on sitkeä ja hän kävi harjoittelemassa Ilomantsissa" "Suomelle on todella hyvä tilanne, kun mukaan saatiin kaksi skeet-ampujaa"

17–23 min: Lari Pesosen ja Juhani Simosen yhteistyön alku, valmentaja Simosen urheilutausta sekä ampujien fyysiset vaatimukset "suunnistus on meidän perheen harrastus, mutta nuorena valitsin lajiksi haulikkoammunnan"

23–26 min: Taloudelliset mahdollisuudet panostaa ampumaurheiluun sekä harjoituspaikat "rahat ovat todella tiukassa, ja nykyään huipulle tähtäävillä on pakko olla tukijoita"

26–28 min: Ammunnan tilanne Suomessa "ulkoratoja on aika vähän, ja töitä joudutaan tekemään" "Ammunta sopii suomalaiselle luonteelle ja huippuja nousee jatkossakin"

28– min: Plussat ja miinukset "Hienoa, että Pohjois-Karjala sai kaksi urheilijaa mukaan Tokioon" "Onko kisojen järjestäminen tässä tilanteessa fiksua?" "Kisojen järjestämisestä on tullut aivan liian kallista"

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi