play

Pääkirjoitus: Kesätapahtumat vetävät euroja Joensuuhun

Vekararokin yleisö nautti musiikista.

Vekararokin yleisö nautti musiikista. Kuva: Matti Vassinen

Karjalainen

Joensuun kesätapahtumien superviikko on hyvässä vauhdissa.

Vekararokki valtasi Ilosaaren torstaina, ja perjantaina ja lauantaina Ilosaaressa soi Ilovaari. Molemmissa tapahtumissa musiikista ovat nauttineet tuhannet kaupunkilaiset ja tänne festaritunnelmasta nauttimaan tulleet ulkopaikkakuntalaiset.

Musiikkia ja tapahtumia on täynnä koko seuraava viikkokin. Hetken jo lopetusuhan alla ollut Popkatu järjestetään ensi viikolla Joensuussa.

Lukuisten musiikkiesiintyjien lisäksi 9.–13. heinäkuuta järjestettävän Popkadun ohjelmassa on niin valokuvanäyttelyitä, kuvataidetta, teatteria, sirkusta kuin erilaisia työpajoja ja performansseja.

Popkadun jatkuminen on iso plussa Joensuun kesän tapahtumakirjoon, joka on selkeästi yksi kaupungin isoista imagotekijöistä. Rennolla meiningillä ihmisten pariin jalkautettu Popkatu on omiaan luomaan Joensuusta kuvaa nuorekkaana kulttuurikaupunkina.

Samalle viikolle ajoitettu tapahtumakirjo on eittämättä yksi Joensuun kesän isoista vetovoimatekijöistä.

Viikon päästä viikonloppuna järjestettävän Ilosaarirockin merkityksen kaupungin imagoon ja talouteen taitavat tätä nykyä tunnustaa myös ne kaupunkilaiset, jotka rokin alkuvuosina täyttivät Karjalaisen tekstiviestipalstat rokkia, sen ”melua” ja kaduilla vaeltelevaa rokkikansaa koskevilla valituksilla.

Ilosaarirockin kävijämäärä oli viime vuonna lähes 70 000, ja rokin myönteiset taloudelliset vaikutukset Joensuuhun ja koko maakuntaan lasketaan kymmenissä miljoonissa euroissa.

Vastuullisuudessa ja ympäristöasioissa Ilosaarirock on puolestaan ollut rockfestivaalien edelläkävijöitä, ja tuhansien ihmisten tapahtuma tunnetaan ympäri maata myös poikkeuksellisen leppoisasta ilmapiiristään. Turvallisuuden näkökulmasta poliisi kiitteli viimeksi vuosi sitten festariviikonloppua erittäin rauhalliseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kotimaanmatkailu on Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistyksen tuoreen tutkimuksen mukaan nosteessa. Jopa 75 prosenttia suomalaisista aikoo tänä kesänä lomailla kotimaassa. Määrä on huippukorkea, ja tämän tulisi näkyä myös Pohjois-Karjalassa.

Samalle viikolle ajoitettu tapahtumakirjo on eittämättä yksi Joensuun kesän isoista vetovoimatekijöistä.

Monipuolisesti kulttuuria, urheilua ja monenlaista kotiseututapahtumaa on tarjolla myös ympäri maakuntaa, ja tästä kaikesta soisi matkailijoiden ohella myös mahdollisimman monen pohjoiskarjalaisen nauttivan.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi