play

Pääkirjoitus: SDP:n sisäinen riitely näkyy kannatuksessa

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman kertoivat tiistaina, että  kompromissi käännytyslaista kelpaa SDP:n eduskuntaryhmän selvälle enemmistölle.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman kertoivat tiistaina, että kompromissi käännytyslaista kelpaa SDP:n eduskuntaryhmän selvälle enemmistölle.

Karjalainen

Kevään ajan puoluegallupien kärkipaikkaa pitänyt SDP tipahti Ylen Taloustutkimuksella teettämässä tutkimuksessa kokoomuksen jälkeen toiselle sijalle (Yle, 4.7.).

Pääministeripuolue kokoomuksen kannatus on nyt 21,2 prosenttia ja SDP:n 20,1 prosenttia. Kolmantena mittauksessa on perussuomalaiset 15,3 prosentin kannatuksella.

Kokoomuksen nousu gallupkärkeen ei johdu sen oman kannatuksen noususta vaan SDP:n kannatuksen noin kolmen prosenttiyksikön laskusta. Kokoomuksen kannatus on kuukauden aikana laskenut noin prosenttiyksikön.

Taloustutkimuksen mukaan kahdesta kärkipuolueesta erityisesti naisia on valunut perussuomalaisiin ja vasemmistoliittoon, jotka molemmat ovat nostaneet kannatustaan edellisestä mittauksesta. Suurimman nousun on tehnyt vasemmistoliitto, jonka kannatus on noussut runsaat kaksi prosenttiyksikköä.

Itse asia, eli poikkeuslailla suojattava rajaturvallisuus, tuntuu välillä hukkuneen.

SDP on ollut kesän ajan otsikoissa erityisesti eurovaalien ja rajalain eli niin sanotun käännytyslain tiimoilta.

Kesäkuun alun eurovaaleissa SDP koki murskatappion jääden ensimmäistä kertaa Li Anderssonin vetämän vasemmistoliiton taakse.

Kesäkuun lopun uutisointia on puolestaan hallinnut SDP:n sisäinen kissanhännänveto siitä, miten käännytyslain läpimenon ratkaisijaksi päätyneen puolueen eduskuntaryhmä äänestää laista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kansainvälisten ihmisoikeusvelvoitteiden noudattaminen ja Suomen kansallisen turvallisuuden takaaminen ovat asioita, joita on syytäkin harkita tarkoin. Antti Lindtmanin vetämällä SDP:n johdolla olisi kuitenkin petrattavaa siinä, miten asiaa on hoidettu puolueen sisäisesti ja miten asiasta on viestitty ulospäin.

Kumartamalla moneen suuntaan tulee pyllistäneeksi yhtä moneen suuntaan, ja tältä on näyttänyt puoluejohdon toiminta sen tasapainotellessa rajalain puolestapuhujien ja ihmisoikeusasiat priorisoineiden kannattajiensa välillä.

Itse asia, eli poikkeuslailla suojattava rajaturvallisuus, tuntuu myös välillä hukkuneen pykälistä ja siinä samalla puolueen linjasta kiistelevän eripuraisen demarileirin keskuudessa.

Epävarmuus puolueen linjasta ja julkisuudessa hapuiluna näyttäytyvä johtaminen eivät nosta minkään puolueen kannatusta.

Molempien suhteen SDP ja sen johto ovat rajalakiasiassa jossain määrin epäonnistuneet, ja tämä näkyy kannatuksessa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi