play

Pääkirjoitus: Viileän pohjoisen kysyntä on hyödynnettävä

Kuva: Arkisto/Petra Husu

Karjalainen

Helleaallot ovat tänä kesänä hallinneet Euroopan sääuutisia. Suomalaistenkin suosimissa Etelä-Euroopan turistikohteissa lämpötilat ovat pysytelleet pitkiä aikoja yli 35 asteessa ja nousseet pahimmillaan lähelle 45 astetta.

Pelkästään Kreikassa useita turisteja on alkukesän aikana tuupertunut kävelyretkilleen ja menehtynyt kuumuuteen.

Tämä kesä ei ole poikkeus. Viime kesältä muistamme Kreikan Rodoksen yli 40 asteen lämpötilat ja valtavat maastopalot, joiden takia saarelta jouduttiin evakuoimaan tuhansia ihmisiä.

Kun lämpötila ylittää reilusti yli 30 astetta, puhumattakaan 40 asteen kuumuudesta, muuttuu turistin lämmöstä nauttiminen tuskalliseksi kuumuudesta selviämiseksi.

Suomalaisten on osattava hyödyntää mahdollisuus, jonka itsessään huolestuttava ilmastonmuutos matkailussa aiheuttaa.

Turistikohteiden esittelemisen sijaan matkanjärjestäjät ovatkin tänä kesänä joutuneet kehottamaan monissa Etelä-Euroopan kohteissa turisteja pysyttelemään hotellien ilmastoiduissa sisätiloissa ja välttämään ulkoilua ainakin päivän kuumimpana aikana.

Jos iso osa lomamatkasta menee kuumuuden takia hotellihuoneessa tai korkeintaan hotellin uima-altaalla, alkaa moni miettiä, olisiko seuraava lomakohde järkevämpää valita alueelta, jossa hirmuhelteistä ei ole vastaavaa pelkoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ilmastonmuutoksella ja kuumenevalla Etelä-Euroopalla on monia seurauksia, ja yksi niistä voi hyvinkin olla se, että jatkossa eurooppalaisten kesälomat suuntautuvat aikaisempaa useammin etelän sijasta pohjoiseen.

Merkkejä matkailuvirtojen muutoksesta on jo. Viime kesänä muun muassa suorat lennot Italiasta Lappeenrantaan myytiin lähes loppuun italialaisten suunnatessa kotimaataan viileämpiin lomakohteisiin (Yle, 20.7.2023).

Matkailu on miljardibisnes, ja suomalaisten on osattava hyödyntää mahdollisuus, jonka itsessään huolestuttava ilmastonmuutos matkailussa aiheuttaa.

Matkailuvuoden paras tulos tehdään tyypillisesti nimenomaan kesällä, ja Visit Finlandin mukaan matkailueurojen suhteen muut Pohjoismaat pärjäävät ulkomaisten kesäturistien houkuttelemisessa huomattavasti Suomea paremmin.

Suomessa ja Itä-Suomessa on tarjolla runsaasti ulkomaisten turistien kohteiltaan kaipaamaa puhdasta ilmaa ja luontoa.

Yksittäinen matkailupalvelu tai -kohde ei Euroopan matkailutarjonnan keskellä kuitenkaan erotu. Yhdistämällä voimansa ja markkinoimalla Itä-Suomen matkailupalveluja monen maakunnan kokonaisuutena markkinaa ja lomailemaan tulijoita löytyisi varmasti pitkälti Euroopan ulkopuoleltakin.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi