play

Pääkirjoitus: Karoliina Partanen oli ainoa viikonlopun puoluekokousten yllätysvalinta

Kuopiolainen kansanedustaja Karoliina Partanen ylsi hiuksenhienolla erolla yhdeksi kokoomuksen kolmesta varapuheenjohtajasta.

Kuopiolainen kansanedustaja Karoliina Partanen ylsi hiuksenhienolla erolla yhdeksi kokoomuksen kolmesta varapuheenjohtajasta.

Karjalainen

Kolmen eduskuntapuolueen puoluekokousviikonloppu sujui ilman suuria yllätyksiä. Puheenjohtajavalinnat olivat odotettuja, eli Petteri Orpo (kok.) jatkaa ja ensimmäiselle puheenjohtajakaudelleen valittiin Antti Kaikkonen (kesk.) ja Anders Adlercreutz (r.).

Partasen valinta on Savo-Karjalalle mieluisa.

Jonkinasteinen yllätys oli kuopiolaisen kansanedustajan Karoliina Partasen valinta yhdeksi kokoomuksen kolmesta varapuheenjohtajasta.

Partanen peittosi äänestyksessä tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multalan niukalla desimaalierolla 0,4 äänellä, mitä edesauttoi se, että Uudenmaan piirin ehdokkaan Multalan lisäksi varapuheenjohtajistoon pyrki myös toinen uusimaalainen, kansanedustaja Jarno Limnéll.

Partasen valinta kokoomusjohtoon on Savo-Karjalalle mieluisa.

On vaalipiirin ja siten myös Pohjois-Karjalan etu, että mahdollisimman monen puolueen vaikutusvaltaisimmilla paikoilla on täkäläisiä poliitikkoja. Partanen harppasi nyt myös ylöspäin kokoomuksen ministeripörssissä ajatellen kokoomuksen tulevia ministerivalintoja.

Yhtä lailla keskustan Pohjois-Karjalan piirissä tunnutaan olevan tyytyväisiä puoluekokouksen puheenjohtajavalintoihin, etenkin kun savokarjalaisia ehdokkaita ei ollut edes tarjolla.

Entinen puolustusministeri Kaikkonen valittiin selvällä enemmistöllä keskustan puheenjohtajaksi. Kaikkosen jämerä puolustusministeriys Suomen Nato-prosessin aikana johti siihen, että muut varteenotettavat ehdokkaat eivät asettuneet edes äänestykseen häntä vastaan.

Kuhmolainen Tuomas Kettunen ei sellainen varteenotettava ehdokas ollut mutta pääsi osin Kaikkosen haastamisen ansiosta lopulta varapuheenjohtajistoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Adlercreutzin valinta RKP:n puheenjohtajaksi oli yhtä lailla ennakkoon varsin selvä. Adlercreutz ottaa europarlamenttiin valitun edeltäjänsä Anna-Maja Henrikssonin opetusministerin salkun.

Tämä puheenjohtajavaihdos ei ainakaan lisää RKP:n tuskaa tehdä hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa, muttei se sitä vähennäkään Eva Biaudet´n jatkaessa europarlamentin sijaan puolueensa eduskuntaryhmässä.

Tämän vuoden mielenkiintoisin puoluejohtajavalinta on vielä jäljellä.

Äsken käytyjen europarlamenttivaalien seurauksena tapahtuva mielenkiintoisin puoluejohtajavalinta on vielä tänä vuonna jäljellä, kun vasemmistoliiton väistyvän puheenjohtajan Li Anderssonin vanavedessä europarlamenttiin valittiin yllättäen tämän lähes itseoikeutettu seuraaja Jussi Saramo.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi