play

Pääkirjoitus: Naumaselta hieno lahjoitus hyvään kohteeseen

Matti Naumanen (vas.), Olli Naumanen ja Katarina Naumanen kertoivat säätiön perustamisesta keskiviikkona.

Matti Naumanen (vas.), Olli Naumanen ja Katarina Naumanen kertoivat säätiön perustamisesta keskiviikkona. Kuva: Santeri Karjalainen

Karjalainen

Joensuulainen diplomikauppias Matti Naumanen kertoi keskiviikkona lahjoittavansa kaksi miljoonaa euroa uuden Naumanen-säätiön peruspääomaksi.

Säätiön tarkoituksena on tukea itäsuomalaisten vähävaraisten junioreiden urheilutoimintaa, kuten välineiden hankintaa ja kausimaksujen maksamista.

Naumanen kertoo lahjoittavansa säätiölle 400 000 euroa vuodessa seuraavan viiden vuoden ajan. Tavoitteena on viiden prosentin tuotto, jonka säätiö jakaa vuosittain tukea tarvitseville urheileville nuorille. Lahjoitus tapahtuu Naumasen henkilökohtaisista varoista.

Harvassa ovat olleet näin hyvät ja hienot uutiset viime aikoina. Lahjoitus on poikkeuksellisen suuri ja suuntautuu erinomaiseen kohteeseen. Samaa mieltä ovat olleet myös pohjoiskarjalaiset, jotka ovat tuhansissa määrin peukuttaneet sosiaalisessa mediassa asiasta kertovaa Karjalaisen uutista.

Iso osa perheistä on tällä hetkellä poikkeuksellisen tiukilla. Urheiluharrastusten kustannukset ovat kasvaneet, ja monessa perheessä on jo jouduttu tinkimään lasten harrastamisesta.

Enää ei voida puhua pelkästään vähäosaisten perheiden lasten harrastamisen vaikeudesta, rahan riittävyyttä lasten seura- ja välinemaksuihin joudutaan pohtimaan jo keskituloisissakin kotitalouksissa.

Liikunnan merkitys lasten ja nuorten fyysiselle hyvinvoinnille on selviö. Yhtä tärkeää on se, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus viettää aikaa ja harrastaa kaveriporukassa, jonka kanssa löytyy yhteistä mielekästä tekemistä.

Valtaosalla vanhemmista lasten hyvinvointi meneekin kaiken muun edelle, ja kova on ollut niiden vanhempien osa, jotka ovat joutuneet tinkimään lasten harrastuksista ruoka- ja sähkölaskuista selvitäkseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yksittäisten perheiden ohella lasten liikuntaharrastuksen tukemisella on iso yhteiskunnallinen vaikutus. Liikkuvasta lapsesta kasvaa liikkuva aikuinen ja päinvastoin.

Sillä, kumpaan suuntaan väestö Suomessa kasvaa, on kansantaloudelle miljardien eurojen vaikutus joko hyvään tai huonoon suuntaan.

Naumanen-säätiö mahdollistaa lukuisten itäsuomalaisten junioriurheilijoiden harrastuksen ja on näin ollen tukemassa lasten oikeutta tasa-arvoiseen ja hyvään lapsuuteen. Hieno esimerkki euroista, jotka poikivat monenlaista hyvää nyt ja pitkälle tulevaisuuteen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi