play

Halloumijuustoa, persikkaa ja prosciuttoa

Karjalainen

(10–12 kpl)

1 pkt (200 g) halloumijuustoa viipaleina
oliiviöljyä
3 siivua prosciuttoa
12 mintunlehteä
2 persikkaa
3 rkl vettä
2 rkl ruokosokeria
1 rkl hunajaa

Lisäksi:
hunajaa
cocktailtikkuja

1. Pese ja paloittele persikat veneen muotoon.
2. Laita persikkapalat kattilaan yhdessä veden ja sokerin kanssa. Kiehauta, pienennä lämpöä ja keitä hiljalleen muutama minuutti niin, että persikat hieman pehmenevät ja neste muuttuu siirappimaiseksi. Älä anna persikoiden kypsyä liikaa, sillä muuten ne eivät pysy tikuissa.
3. Paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä noin sentin paksuisia halloumijuustoviipaleita molemmilta puolilta kullanruskeiksi.
4. Puolita juustoviipaleet. Paloittele neljään osaan prosciuttosiivut.
5. Laita cocktailtikkuun ensin persikkaviipale, sitten mintunlehti, kinkkupala ja viimeisenä puolikas halloumijuustoviipale. Tee näin, kunnes kaikki tarpeet on käytetty.
6. Viimeistele tikut lirauttamalla jokaisen persikkasiivun pinnalle hieman hunajaa.
7. Tarjoa samppanjan kanssa.