play

Lohitartar

Karjalainen

(25 kpl)

200 g tuoretta kirjo- tai merilohta ruodottomana ja nahattomana
5 kirsikkatomaattia
3 rkl punasipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5 dl persiljaa hienonnettuna
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
3 rkl soijakastiketta
3 rkl sitruunan mehua
suolaa, mustapippuria
ripaus sokeria

Lisäksi:
keksikuppeja (esimerkiksi Croustades)

1. Kuutioi lohi terävällä veitsellä aivan pieniksi kuutioiksi.
2. Poista kirsikkatomaateista siemenet ja kuutioi myös ne pieniksi.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä ripauksella sokeria.
4. Maista. Laita kulhoon kansi päälle ja pane kulho jääkaappiin puoleksi tunniksi maustumaan.
5. Maista vielä tartarmassaa, lisää tarvittaessa makuja ja nostele lusikalla keksikuppeihin tarjolle.