play

Sitruunaperunat, smetanaa ja mätiä

Karjalainen

(20 kpl)

10 pientä perunaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
sitruunan raastettu kuori
Lisäksi:
1 dl smetanaa
suolaa
50 g lohen-, muikun- tai siianmätiä tai merileväkaviaaria

1. Pese perunat huolella.
2. Laita ne kulhoon ja mausta oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja raastetulla sitruunan kuorella.
3. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
4. Ota perunat uunista ja anna jäähtyä.
5. Mausta smetana kevyesti suolalla ja laita pieni nokare smetanaa perunan puolikkaille.
6. Nosta perunoille smetanan päälle nokare mätiä ja koristele rouhaisulla mustapippuria.