play

Superhelppo pasta ja jääkaapissa itsekseen valmistuva trooppinen tuorepuuro – Tässä ideat ensi viikon ruokalistalle

Kuva: Lotta Henttala

Koonnut: Anna Suoniemi

Mietitkö vielä, mitä ensi viikolla kokkaisit? Tähän juttuun on poimittu resepti-ideoita niin kiireisen kokkaajan tarpeisiin kuin värejä ruokaan kaipaavalle.

Superhelppo pasta esimerkiksi valmistuu valmiiksi maustetusta tonnikalasta. Jos puolestaan haluat hemmotella itseäsi ja muita marraskuun keskellä väreillä, kokeile paprika-tomaattikeittoa tai monipuolista buddha bowlia.

Jutun lopussa voit antaa palautetta viikon resepteistä.

Viikon keitto: Paprika-tomaattikeitto, 2–3 annosta

Kasviskeitot saavat syvyyttä makuun, kun kasviksia paahtaa hetken uunissa. Tämä pieni lisävaiva kannattaa nähdä myös paprika-tomaattikeiton kohdalla.

Kun kasvikset on paahdettu, keitto valmistuu hyvin nopeasti. Keiton päälle voi halutessaan murustella fetaa tai vegaanista juustoa.

Kuva: Marko Puumalainen

Paprika-tomaattikeitto
  • 200 g punaista suippopaprikaa

  • 500 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1 punainen chili

  • 0,5 l vettä

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl sokeria

  • 1 tl savupaprikajauhetta

  • (fetaa)

Pese ja halkaise pitkittäin suippopaprikat. Huuhtele tomaatit. Asettele paprikat kuoripuoli ylöspäin pellille. Lisää pellille myös tomaatit. Kaada päälle 2 rkl oliiviöljyä.


Paahda paprikoita ja tomaatteja uunissa kiertoilmalla 200 asteessa tai tasalämmöllä 225 asteessa 20 minuuttia.


Laita kattilaan 1 rkl oliiviöljyä. Siivuta chili ja kuumenna hetki kattilassa.


Poista paahdetuista paprikoista kuoret ja lisää kattilaan. Lisää joukkoon myös paahdetut tomaatit.


Lisää kattilaan vesi ja kiehauta. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta keitto.


Mausta suolalla, sokerilla ja savupaprikalla. Tarjoile sellaisenaan tai fetamurun kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viikon nopea: Pinaatti-tonnikalapasta, 4 annosta

Valmiiksi maustettu säilykekala nopeuttaa ruuanlaittoa arjessa huomattavasti. Esimerkiksi tonnikalasta on tarjolla lukuisia erilaisia maustettuja versioita.

Tähän pastaan käytetään chilimaustettua tonnikalaa ja lisäksi pakastepinaattia. Maustamisesta ei tarvitse huolehtia, koska tonnikalan mausteet antavat makua koko kastikkeelle.

Kuva: Jarno Artika

Pinaatti-tonnikalapasta
  • 320 grammaa pastaa, esimerkiksi tagliatelle

  • 1 purkki tonnikalaa chilimausteella

  • 1 purkki tonnikalaa öljyssä

  • 1 tölkki kookoskermaa (200 ml) (tavallinenkin käy)

  • 1 pussi pakastepinaattia

  • suolaa

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kaada chilillä maustettu tonnikala öljyineen pannuun. Valuta toisesta tonnikalasta öljy pois ja lisää kala pannuun. Lisää vielä pakastepinaatti jäisenä pannulle. Paista niin kauan, että pinaatti on sulanut. Lisää kookoskerma ja mausta suolalla. Sekoita kastike pastan joukkoon.

Viikon värikäs: Buddha bowl, 4 annosta

Buddha bowl eli buddhakulho on värikäs ja terveellinen ruoka, joka antaa energiaa marraskuun harmauteen. Proteiinin voi valita oman makunsa mukaan, mutta tässä reseptissä on käytetty lohta ja kikherneitä.

Ruuan voi syödä joko lämpöisenä tai kylmänä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuva: Lotta Henttala

Buddha bowl
  • 4 lohimedaljonkia

  • pippuria, suolaa

  • 2 sitruunaa

  • 1 bataatti

  • ripaus kanelia

  • loraus hunajaa

  • 1 paloiteltu parsakaali

  • 150 g riisinuudelia

  • 2 porkkanaa

  • 1 avokado

  • purkki kikherneitä

  • pussi salaattia

  • ituja

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta lohimedaljongit pippurilla, kevyesti suolalla ja yhden sitruunan mehulla. Kuori ja kuutioi bataatti, mausta kanelilla ja hunajalla. Laita sekä medaljongit että bataattikuutiot uuniin 15–20 minuutiksi.

  2. Höyrytä parsakaali pehmeäksi ja keitä riisinuudeli.

  3. Raasta porkkanat, suikaloi avokado. Tee toisesta sitruunasta ohuita siivuja.

  4. Huuhdo kikherneet.

  5. Kokoa annos lautaselle laittamalla riisinuudelit pohjalle ja muut ainekset kuvan mukaisesti.

  6. Mausteeksi voi lorauttaa esimerkiksi aasialaistyyppistä kastiketta tai hunaja-balsamicoa. Annoksen voi syödä myös kylmänä, ja se säilyy seuraavaankin päivään.

Viikon välipala: Kookos-ananastuorepuuro, 2 annosta

Tuorepuuro on ihanan helppo ja monipuolinen ruoka: se sopii niin aamiaiseksi kuin välipalaksi, ja mahdollisuudet variointiin ovat loputtomat.

Kokeile esimerkiksi trooppista kookos-ananastuorepuuroa. Jos haluat puurosta aamiaisen, sekoita ainekset illalla valmiiksi. Iltapäivän välipalan ehdit sekoittaa aamulla odottamaan jääkaappiin.

Kuva: Niko Jouhkimainen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kookos-ananastuorepuuro
  • 1,5 dl kookosmaitoa

  • 1 dl kookosjugurttia

  • 0,75 dl ananasmehua purkista

  • 2 tl hunajaa

  • 2,5 dl kaurahiutaleita

  • 2 rkl kookoshiutaleita

  • 140 g säilykeananasta paloina

  1. Sekoita kulhossa keskenään kookosmaito, kookosjugurtti ja ananasmehu.

  2. Lisää joukkoon hunaja, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet ja puolet ananaksesta. Sekoita ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

  3. Koristele lopulla ananaksella ja tarjoile.

Viikon jälkiruoka: Vaniljainen vispipuuro, 4 annosta

Nyt on hyvä hetki alkaa käyttää pakastimeen säilöttyjä kesän ja syksyn marjoja, jotta ensi satokaudella ei ole edessä ylivuotisten marjojen ongelmaa.

Puolukkavispipuuro on klassikko mutta maistuu edelleen. Puuron lisukkeena toimii hyvin perinteinen kylmä maito tai jopa kerma, jos haluaa herkutella kunnolla.

Kuva: Marko Puumalainen

Vaniljainen vispipuuro
  • 8 dl vettä

  • 1,5 dl mannasuurimoita

  • 4 dl (n. 200 g) puolukoita

  • 1 dl sokeria

  • puolikkaan vaniljatangon siemenet

  • 1 tl suolaa

  • kuivattuja puolukoita koristeluun

  1. Kiehauta vesi ja lisää mannasuurimot, puolukat ja sokeri.

  2. Halkaise vaniljatanko ja kaapaise toisen puolen siemenet veitsen terällä kattilaan.

  3. Anna kiehua 10–15 minuuttia.

  4. Lisää suola lopuksi.

  5. Anna jäähtyä ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoile kuivattujen puolukoiden kanssa.

Alla voit antaa palautetta viikon resepteistä:

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi