play

Kuuntele: Mika Muukkonen avaa Josban tilannetta ja naisten MM-kullan taustoja Aitiopaikalla-ohjelmassa - "Viime keväänä jouduttiin miettimään, jaksaako paikallinen salibandy jatkaa"

Jarmo Sieviläinen

Joensuulainen salibandyvalmentaja ja Josban seuratoimija Mika Muukkonen, 55, muistelee Karjalaisen urheilutoimituksen Aitiopaikalla-podcastissa takavuosien menestysaikoja maajoukkuevalmentajana ja avaa Divarissa pelaavan Josban nykytilannetta.

Josban voimahahmo Antti Ruokonen lähti täksi kaudeksi valmentamaan Sveitsiin. Muukkonen myöntää, että Josban taustoilla mietittiin jopa, joudutaanko seuran toiminta lopettamaan, kun tekijöitä on vähän ja taloustilanne on näyttänyt hankalalta.

– Viime keväänä jouduttiin miettimään pitkään ja hartaasti, jaksaako paikallinen salibandy jatkaa. Otin silloin tämän uuden roolin ja olen tehnyt seurassa taustatöitä sopimuksista ja ottelutapahtumista lähtien, Mika Muukkonen kertoo.

– Rehellisesti sanottuna tekijöitä on tällä hetkellä liian vähän. Lisäksi koronavuosi hankaloitti taloutta entisestään. Onneksi nyt käyttötalous on vakiinnutettu, brändimme on vahva ja tukijat ja yleisö ovat auttaneet, Muukkonen kiittelee.

Tällä kaudella Josba on porskuttanut hienosti Divarin kärkikahinoissa. Ohjelmassa pohditaan Josban miesten ohella naisten salibandyn tilannetta Pohjois-Karjalassa. Mika Muukkonen kertoo lisäksi, millainen hänen työroolinsa on urheilulukiokoordinaattorina.

Aitiopaikalla-ohjelmassa pureudutaan Mika Muukkosen kanssa viikonloppuna alkaviin salibandyn naisten MM-kisoihin, ja samalla hypätään niihin aikoihin, kun Muukkonen toimi naisten maajoukkueen päävalmentajana. Suomi saavutti Muukkosen johdolla ensimmäisen maailmanmestaruuden vuonna 1999.

Muukkonen toimi epävirallisesti maajoukkueen katsomovalmentajana kohutuissa vuoden 2001 MM-kisoissa, jolloin Suomi ylsi MM-kultaan, vaikka maajoukkueen päävalmentaja Kai Ahlstedt joutui jättämään joukkueen kesken MM-turnauksen. Tuo mestaruus on Suomen naisten viimeisin salibandyn MM-kulta.

Perinteiseen tapaan ohjelmassa ovat mukana plussat ja miinukset urheilumaailmasta.

Aitiopaikalla-ohjelma on kuunneltavissa myös Radio Rexistä keskiviikkoisin kello 18, jolloin urheiluvieraat kertovat heille tärkeät biisit perusteluiden kera.

Mika Muukkonen on ottanut suuren roolin Josban taustoilla.

Mika Muukkonen on ottanut suuren roolin Josban taustoilla. Kuva: Jarno Artika

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aiemmat Aitiopaikalla-podcastit on kuunneltavissa täällä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi