Torstai, 2.4.2020 
Pellervo
Sanomalehtiviikko

Vuoden 2020 sanomalehtiviikko kannustaa vaikuttamaan

Valtakunnallista sanomalehtiviikkoa vietetään 3.-7.2.2020. Tänä vuonna teemana on ilmastonmuutos. Pureudumme ilmastonmuutosuutisointiin, avaamme median roolia luotettavan ilmastotiedon välittäjänä ja kuulemme lasten ja nuorten näkemyksiä ilmastonmuutoksesta. Viikon slogan on ”Kyky muuttaa maailmaa ei kysy ikää”.

Kampanjamme keulahahmona on ilmastoaktivisti Greta Thunberg. Tuomme esiin lasten ja nuorten vaikutusmahdollisuuksia sekä uutismedian roolia luotettavan tiedon välittäjänä. Viestimme on, että yhteiskunnalliseen keskusteluun perehtyminen voi antaa kipinän pieniin tai suuriin tekoihin kohti parempaa maailmaa

Sanomalehtiviikko on Sanomalehtien Liiton ja sen kaikkien jäsenlehtien yhteinen hanke, jonka aikana lähes miljoona lasta ja nuorta hyödyntää sanomalehtiä kouluissa ja oppilaitoksissa opettajansa kanssa. 

Mediakasvatusteemojen käsittelyä kannattaa jatkaa myös Sanomalehtiviikon jälkeen, kun vietetään valtakunnallista Mediataitoviikkoa.

 

Yhteyshenkilöt

Digitunnukset kouluille:

Elli Toivanen
P. 010 230 8097
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimittajavierailut:

Kristiina Viitanen
p. 010 230 8188
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Vierailut lehtitaloon:

Mervi Puustinen
P. 010 230 8198
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Karjalainen lähettää sanomalehtiviikolla digilehtensä tunnuksia kouluihin ja päiväkoteihin, joissa niitä voidaan hyödyntää viikon aikana opetuksessa. Tunnuksia voi tilata oheisella lomakkeella to 30.1.2020 mennessä.

 

Tilaa ja hyödynnä mahdollisuus saada Karjalaisen digitunnukset opetuskäyttöön maksutta vuoden 2020 sanomalehtiviikolla. Tunnukset toimitetaan opettajan sähköpostiosoitteeseen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa