play

Oululainen maakuntalehti Kaleva luopuu sunnuntain painetusta lehdestä

STT-Lehtikuva

Kaleva Mediaan kuuluvan Kaleva365 Oy:n muutosneuvottelut ovat päättyneet. Neuvotteluiden päättymisen myötä medialiiketoiminnasta irtisanotaan enintään 49 työntekijää, yritys tiedottaa.

Valtaosa irtisanomisista koskee jakelua, mutta myös toimituksissa on luvassa irtisanomisia. Irtisanomisperusteiset tehtävänmuutokset kohdistuvat enintään 9 henkilöön ja lomautukset enintään 11 henkilöön.

Lisäksi Kalevan sunnuntain paperisen lehden jakelusta luovutaan.

– Muutokset ovat seurausta rajusti kohonneista painon ja jakelun kustannuksista, sanoo Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen tiedotteessa.

Myös paikallislehti Raahen Seudun ilmestymiseen tulee muutoksia. Maanantain lehti jää huhtikuussa pois ja Raahen Seutu ilmestyy jatkossa keskiviikkoisin ja perjantaisin. Samalla Raahelaisen ilmestymispäivä vaihtuu perjantaista keskiviikolle.

Yhtiö kertoo tiedotteessa, että Kaleva Median käyttämän painopaperin hinta kaksinkertaistui viime vuonna Venäjän hyökkäyssodan ja sen aiheuttamien, koko Euroopan laajuisten painopaperin saatavuusongelmien takia.

Yhtiö lisäksi kertoo, että polttoaineiden hinnan nousun myötä myös jakelun kustannukset ovat nousseet merkittävästi.

– Erityisen suuri vaikutus sillä on Kaleva Median kaltaisessa yhtiössä, jossa jakelualueet ovat laajoja ja harvaan asuttuja. Posti on nostanut hintojaan yli 20 prosenttia, yhtiö kertoo.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi