play

Joensuun lentoaseman matkustajamäärä kasvoi viime vuonna huimasti

Tällä hetkellä Joensuun ja Helsingin välillä liikennöi Finnair.

Tällä hetkellä Joensuun ja Helsingin välillä liikennöi Finnair. Kuva: Riikka Hurrio

Jani Leinonen, STT

Finavian lentoasemien kautta lensi viime vuonna 18,3 miljoonaa matkustajaa, mikä on 19 prosenttia enemmän kuin vuonna 2022.

Matkustajista 15,3 miljoonaa kulki Finavian mukaan Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta. Myös aseman matkustajamäärät kasvoivat 19 prosenttia toissa vuodesta. Kasvua tuli myös Lapin ennätyksellisen talvisesongin myötä.

Matkustajamäärät eivät yllä Finavian mukaan kuitenkaan vielä vuoden 2019 tasolle.

Joensuun lentoasemalla kotimaan lentojen matkustajamäärä kasvoi viime vuonna reilusti yli kaksinkertaiseksi edelliseen vuoteen verrattuna.

Kotimaan lentojen matkustajamäärä oli Joensuun lentoasemalla 36 192, selviää Finavian tuoreista tilastoista. Kasvuprosentti oli 130,7 eli edellisvuoteen verrattuna matkustajamäärä oli 2,3-kertainen.

Kansainvälisillä lennoilla Joensuun lentoasemalla oli viime vuonna 2 522 matkustajaa.

Yhteensä Joensuun lentoasemalle kirjattiin viime vuonna 38 714 matkustajaa, mikä on edelliseen vuoteen verrattuna yli kaksinkertainen määrä.

Joensuun ja Helsingin väliset lennot järjestetään tällä hetkellä valtion tuella ostoliikenteenä, ja lentoliikenteen uusi kilpailutus päättyi äskettäin.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom sai kolme tarjousta Joensuun ja Helsingin välisistä lennoista. Kilpailutuksella on tarkoitus järjestää lentoliikenne 29.4.2024–28.3.2026 välisenä aikana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi