play

Bloomberg: Israelilaisyhtiö ostaa suomalaisen Reworks-pelifirman

STT-Lehtikuva

Israelilainen Playtika ostaa 80 prosenttia suomalaisen Reworks-peliyhtiön osakekannasta 400 miljoonalla dollarilla eli noin 340 miljoonalla eurolla, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Reworks on tunnettu Redecor-pelistään, jossa pelaajat voivat sisustaa koteja. Playtikan toimitusjohtajan Robert Antokolin mukaan Redecorin alustaa voidaan käyttää myös muotiin, autoihin ja ravintola-alaan liittyvissä peleissä.

Playtika on tunnettu kasinopeleistään, joten Reworksin hankinta on yhtiölle askel uuteen suuntaan. Reworksin osto on Playtikan kahdeksas ja tähän mennessä suurin yritysosto.

Playtika voi ostaa loput Reworksin osakekannasta 200 miljoonalla dollarilla eli noin 170 miljoonalla eurolla vuonna 2023, jos Reworksin tulos saavuttaa sovitun tason. Jos sovittua tulostasoa ei saavuteta, israelilaisyhtiö voi ostaa loput osakekannasta yhdellä dollarilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

"Lisää yritysostoja tulossa"

Antokolin mukaan Playtika on kuluneen puolen vuoden aikana harkinnut 40:n eri yhtiön hankkimista.

–  Sitten me löysimme tämän erittäin mielenkiintoisen yhtiön, jolla on erinomainen yhdistelmä sisustussuunnittelu- ja pelielementtejä, Antokol sanoi Bloombergille.

Playtika työllistää noin 4  000 henkeä. Reworksin osto lisää työntekijämäärää noin 35:llä. Playtikan liikevaihto kasvaa yrityskaupan myötä noin 30 miljoonalla dollarilla eli noin 25 miljoonalla eurolla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vuonna 2010 perustetun Playtikan peleillä on noin 36 miljoonaa pelaajaa. Yhtiö arvioi, että sen liikevaihto nousee tänä vuonna 2,6 miljardiin dollariin. Antokolin mukaan lisää yritysostoja on tiedossa, sillä yhtiöllä on edelleen käytettävissään noin 1,4 miljardia dollaria yritysostoja varten.

Yrityskaupasta kertoivat aiemmin Suomessa Helsingin Sanomat ja Yle.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi