play

Elintarvikkeet kymmeneksen kalliimpia kuin vuosi sitten – asiakkaat siirtyneet tarjousten ja kauppojen omien merkkien pariin

Kuva: Saara Peltola / Lehtikuva

STT

Päivittäistavaroiden hinnat nousivat kesäkuussa yhdeksän prosenttia verrattuna vuoden takaiseen, kertoo Päivittäistavarakauppa ry (PTY).

Elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien hinnat nousivat lähes 11 prosenttia. Näin suuri hinnannousu on Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luodon mukaan saanut osan kuluttajista muuttamaan ostokäyttäytymistään. Asiakkaat suosivat tarjouksia ja kauppojen omia, edullisempia merkkejä aiempaa enemmän.

Alkoholijuomien ja tupakan hinnat nousivat kesäkuussa 3,7 prosenttia ja käyttötavaroiden hinnat 5 prosenttia.

Kuukausittaisessa seurannassa päivittäistavarakaupan hintojen nousu on kiihtynyt vuoden mittaan. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla eli tammi-kesäkuun aikana päivittäistavarat kallistuivat keskimäärin 5,5 prosenttia.

Päivittäistavaroiden myynnin arvo kasvoi sekä kesäkuussa että koko alkuvuoden aikana runsaalla prosentilla. PTY julkaisee tarkemmat tiedot eri tuoteryhmien hintojen ja myynnin kehityksestä ensi viikolla.

Yhdistyksen indeksi kuvaa päivittäistavarakaupoissa myytävien tuotteiden hintojen kehitystä. Tilastokeskuksen mukaan yleinen inflaatio eli kaikkien kuluttajahintojen vuosimuutos oli kesäkuussa 7,8 prosenttia.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi