play

EU-komissio nostaa jälleen ennustettaan talouskasvusta – Suomen kasvuvauhti jäämässä euroalueen heikoimmaksi

Komissio arvioi Suomen talouden kasvavan tänä vuonna 2,7 prosenttia ja ensi vuonna 2,9 prosenttia.  LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Komissio arvioi Suomen talouden kasvavan tänä vuonna 2,7 prosenttia ja ensi vuonna 2,9 prosenttia. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

STT-Lehtikuva

EU-komissio nostaa jälleen ennustettaan euroalueen talouskasvusta. Odotuksena on 4,8 prosentin kasvu tälle vuodelle, kun kevään ennuste oli 4,3 prosenttia.

Komissio arvioi, että ensi vuonna euroalueen talous kasvaa 4,5 prosenttia.

Suomen kasvuvauhti jää euroalueen heikoimmaksi. Komissio arvioi Suomen talouden kasvavan tänä vuonna 2,7 prosenttia ja ensi vuonna 2,9 prosenttia. Toisaalta on huomattava, että Suomi selvisi viime vuonna koronakriisin talousiskuista huomattavasti keskimääräistä paremmin.

Komissio perustelee talousennusteen kirkastumista esimerkiksi sillä, että tautitilanteen parantuessa eri puolilla Eurooppaa on pystytty luopumaan monista koronarajoituksista. Komissio näkee, että jopa EU:n sisäinen turismi on toipumassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Komission varapuheenjohtajan Valdis Dombrovskisin mukaan talouden nopeasti avautumisesta on kiittäminen tehokkaita toimia ja rivakasti edenneitä rokotuksia.

–  Monien kuukausien rajoitusten jälkeen sekä kuluttajien luottamus että turismi ovat kasvussa, mutta uuden virusmuunnoksen uhka pitää hoitaa huolellisesti, jotta matkustamisesta tehdään turvallista, Dombrovskis sanoi tiedotteen mukaan.

EU:n elpymispaketilla on merkittävä vaikutus talouden kasvuodotuksiin.

Kriisiä edeltänyt taso saavutetaan tämän vuoden lopussa

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Komissio ennustaa nyt, että euromaiden taloudet saavuttavat kriisiä edeltäneen tason aiemmin arvioitua nopeammin. Kokonaisuudessaan euroalueen talouden ennustetaan toipuvan kriisiä edeltäneelle tasolle tämän vuoden loppuun mennessä.

Osa euromaista saavuttaa kriisiä edeltäneen tason jo loppukesän ja alkusyksyn aikana.

Dombrovskisin mukaan taloutta tukevien toimien on jatkuttava niin pitkään kuin niille on tarvetta.

Komissio arvioi, että yleisen hintatason nousu eli inflaatio on euroalueella 1,9 prosenttia tänä vuonna ja 1,4 prosenttia ensi vuonna.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi