play

Evan kysely: Yhä useampi kannattaa nykyistä helpompaa työperäistä maahanmuuttoa

STT-Lehtikuva

Suomalaisista entistä suurempi osa arvioi, että maahan tarvitaan väestön ikääntymisen ja vähentymisen uhan vuoksi helpompaa työperäistä maahanmuuttoa. Asia käy ilmi Elinkeinoelämän valtuuskunnan (Eva) arvo- ja asennetutkimuksesta, jossa 48 prosenttia kannatti maahanmuuton helpottamista.

Asenteissa on tapahtunut 29 prosenttiyksikön muutos suopeampaan suuntaan sitten vuoden 1998.

Naiset suhtautuvat maahanmuuttoon miehiä myönteisemmin. Ikäryhmistä myönteisimmin maahanmuuttoon suhtautuvat 18–25-vuotiaat sekä yli 65-vuotiaat.

Tutkimuksen mukaan vihreiden, RKP:n ja vasemmistoliiton kannattajat suhtautuvat maahanmuuttoon pääosin myönteisesti, perussuomalaisten, Liike Nytin ja kristillisdemokraattien äänestäjät enimmäkseen kielteisesti. Keskustan, kokoomuksen ja SDP:n kannattajien maahanmuuttokannat osuvat näiden kantojen välimaastoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tulokset perustuvat runsaan 2  000 ihmisen antamiin vastauksiin. Kysely tehtiin Taloustutkimuksen internet-paneelilla. Virhemarginaali on väestön tasolla 2–3 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi