play

Facebookin emoyhtiön Metan tulos jäi odotuksista: liikevaihto tippui ensimmäistä kertaa

Metan tulos oli kokonaisuudessaan markkinoiden odotuksia heikompi. LEHTIKUVA / AFP

Metan tulos oli kokonaisuudessaan markkinoiden odotuksia heikompi. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Osavuosikatsauksensa raportoineen Facebookin emoyhtiön Metan vuosineljänneksen liikevaihto tippui ensimmäistä kertaa vuosikymmenen takaisen listautumisen jälkeen. Viimeisimmän vuosineljänneksen liikevaihto laski prosentin vuodentakaisesta olleen 28,8 miljardia dollaria.

Sosiaalisen median jättiläinen teki liikevoittoa menneellä kvartaalilla kaikkiaan 6,69 miljardia dollaria, mikä tarkoitti 36 prosentin laskua vuodentakaisesta. Tulos oli kokonaisuudessaan markkinoiden odotuksia heikompi.

–  Lisäämme energiaa ja fokusta yhtiön tärkeimpiin prioriteetteihin, jotka avaavat sekä lyhyen että pitkän aikavälin mahdollisuuksia Metalle ja ihmisille sekä yrityksille, jotka käyttävät palveluitamme, yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sanoi osavuosikatsauksen tiedotteessa.

Markkinoiden odotuksia heikommasta tuloksesta huolimatta Meta onnistui kuitenkin kasvattamaan päivittäisten käyttäjiensä lukumäärää – toisin kuin analyytikot olivat pelänneet.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Vuosineljänneksen liikevaihdon lasku vuositasolla osoittaa, kuinka nopeasti Metan liiketoiminta on heikentynyt, sanoi analyytikko Debra Aho Williamson.

–  Hyvä uutinen, jos voimme kutsua sitä sellaiseksi, on että myös kilpailijat digitaalisen mainonnan kentällä kokevat hidastumisen.

New York Times kirjoittaa, että yhtiön liikevaihdon lasku asettuu selkeämpään valoon, jos sitä vertaa siihen, että vielä vuonna 2019 yhtiön vuosineljänneksen liikevaihto kasvoi 28 prosenttia.

Haasteena myös viranomaisten sääntely ja valvonta

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Heikon yleisen taloustilanteen lisäksi Metalla on haasteenaan lisääntyvä sääntely ja valvonta.

Vain tunteja ennen kuin yhtiö julkisti viimeisimmän vuosineljänneksen tuloksensa, ilmoitti Yhdysvaltain sääntelyviranomainen yrittävänsä estää Metaa hankkimasta virtuaalisen fitness-sovelluksen luonutta Within-yhtiötä. Toteutuessaan kielto olisi isku Metan tavoitteille rakentaa Zuckerbergin visioimaa "metaversumia" eli virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden yhdistelmää, jonka yhtiö näkee internetin tulevaisuudeksi.

Sääntelyviranomaisen mukaan Within-yhtiön hankinta tarjoaisi virtuaalisen todellisuuden markkinoita jo nykyisellään hallitsevalle Metalle mahdollisuuden tuhota sekä nykyinen että tuleva kilpailu.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi