play

Finanssivalvonta: Asuntoluottojen lainakatto pysyy 85 prosentissa

Lainakatto määrittelee, kuinka paljon asuntolainaa on mahdollista saada asunnon arvoon suhteutettuna.  LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Lainakatto määrittelee, kuinka paljon asuntolainaa on mahdollista saada asunnon arvoon suhteutettuna. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

STT-Lehtikuva

Finanssivalvonnan johtokunta on päättänyt jatkaa lainakaton kiristämispäätöksen voimassaoloa. Näin ollen muiden kuin ensiasunnonostajien lainakatto säilyy 85 prosentissa.

Lainakatto määrittelee, kuinka paljon asuntolainaa on mahdollista saada asunnon arvoon suhteutettuna.

Finanssivalvonnan johtokunta suosittelee, että lainanantajat arvioivat huolellisesti lainanhakijoiden maksukyvyn huomioiden velanhoitokustannusten mahdolliset tulevat muutokset sekä noudattavat pidättyväisyyttä tuloihin nähden suurten ja tavanomaista pidempien lainojen myöntämisessä.

Suositusta täsmennetään ensi vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla sen suhteen, millaisten lainojen myöntämisessä lainanantajien tulisi noudattaa pidättyväisyyttä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Nyt annetulla ja ensi vuonna tarkennettavalla suosituksella pyritään entistäkin vahvemmin ehkäisemään kotitalouksien velkaantuneisuuden liiallista kasvua tuloihin nähden. Luottoja myönnettäessä on tärkeätä huomioida myös kokonaisvelanhoitokustannusten mahdolliset tulevat muutokset, johtokunnan puheenjohtaja Marja Nykänen sanoo Finanssivalvonnan tiedotteessa.

Finanssivalvonnan johtokunta arvioi vuosineljänneksittäin lyhyen ja pitkän aikavälin riskejä Suomen rahoitusjärjestelmän vakaudelle.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi