play

Finanssivalvonta: Suomen finanssisektori on pysynyt vakavaraisena

Finanssivalvonnan mukaan talouden elpyminen ja sijoitusmarkkinoiden kehitys tukivat suomalaisen finanssisektorin kannattavuutta.  LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Finanssivalvonnan mukaan talouden elpyminen ja sijoitusmarkkinoiden kehitys tukivat suomalaisen finanssisektorin kannattavuutta. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

STT-Lehtikuva

Suomen finanssisektori pysyi vakavaraisena kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla, arvioi Finanssivalvonta. Sen mukaan talouden elpyminen ja sijoitusmarkkinoiden kehitys tukivat suomalaisen finanssisektorin kannattavuutta.

Finanssivalvonta muistuttaa, että koronapandemia ylläpitää edelleen epävarmuutta taloudessa ja rahoitusmarkkinoilla. Tämän vuoksi finanssisektorin on varauduttava odotettua heikompaan kehitykseen, mikä voisi näkyä muun muassa luottotappioiden kasvuna ja arvopapereiden hintojen äkillisinä muutoksina.

–  On tärkeää, että finanssisektorin vakavaraisuus ja maksuvalmius säilyvät vahvoina myös jatkossa. Samalla Suomen finanssisektorin tulee myös valmistautua ilmastonmuutoksen ja digitalisaation mukanaan tuomiin uusiin haasteisiin, johtaja Anneli Tuominen sanoo Finanssivalvonnan tiedotteessa.

Suomen pankkisektori eurooppalaista keskiarvoa vahvempi

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Finanssivalvonnan mukaan Suomen pankkisektorin vakavaraisuussuhteet vahvistuivat vuoden ensimmäisellä puoliskolla ja pysyivät eurooppalaista keskitasoa vahvempina. Työeläkesektorin vakavaraisuusaste oli Finanssivalvonnan mukaan kesäkuun lopussa korkeimmillaan sitten vuoden 2015.

Myös henkivakuutusyhtiöiden vakavaraisuussuhde oli Finanssivalvonnan mukaan korkeampi kuin viime vuoden lopussa. Samoin myös vahinkovakuutusyhtiöiden oman varallisuuden kasvu vahvisti niiden vakavaraisuutta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi