play

Valio vähentää koko Suomessa 89 työntekijää – lue, miten muutokset vaikuttavat Joensuun-tehtaaseen

Arkistokuva Valion Joensuun-tehtaalta.

Arkistokuva Valion Joensuun-tehtaalta. Kuva: Riikka Hurri

STT, Jani Leinonen

Elintarvikeyhtiö Valio on saanut muutosneuvottelunsa päätökseen. Muutosneuvottelujen tuloksena vähennetään 89 henkilöä ja 114 henkilön työsuhteen ehdot muuttuvat olennaisesti.

Ilmoittaessaan muutosneuvotteluista tammikuun lopussa Valio kertoi, että henkilöstövähennykset kohdistuvat enintään 130 ihmiseen ja työsuhteen olennaiset muutokset enintään 135 ihmiseen.

Muutosneuvottelut koskivat Valion pääkonttoritoimintoja sekä tuotantoa tukevia teknisiä palveluja, kunnossapitoa ja tehdaspalveluja ympäri Suomen.

Valion Joensuun toimipaikalla työskentelee noin kaksisataa henkilöä, joista neuvottelujen piirissä oli noin 45 henkilöä.

Tehtaanjohtaja Petri Liukka kertoo Karjalaiselle, että Joensuussa alle viiden henkilön työsuhde päättyi, ja noin kymmenen henkilön työsuhteen olennaisiin ehtoihin eli toimenkuviin tai työtehtävien sisältöön tuli muutoksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Maailmantalouden heikko tilanne heijastuu Valion mukaan tällä hetkellä yhtiön liiketoimintaan.

–  Kannattavan liiketoiminnan avulla varmistamme omistajiemme eli maitotilojen elinvoimaisuuden ja turvaamme suomalaisen ruoantuotannon jatkuvuutta, sanoi Valion henkilöstöstä sekä strategiasta ja innovaatioista vastaava johtaja Marianne Tammela tiedotteessa.

Valio työllistää yhteensä noin 4 300 henkilöä, joista 3 700 työskentelee Suomessa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi