play

Helsingin pörssissä osakkeet halpenivat tänä vuonna 16 prosenttia – Yhdysvaltain osakemarkkinoilla kuluneesta vuodesta tulossa heikoin sitten vuoden 2008

Koko vuonna yleisindeksi tippui noin 16 prosenttia. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Koko vuonna yleisindeksi tippui noin 16 prosenttia. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT-Lehtikuva

Helsingin pörssi sulkeutui laskuun vuoden viimeisenä kaupankäyntipäivänä. Pörssin yleisindeksi heikkeni perjantaina 1,1 prosenttia.

Koko vuonna yleisindeksi tippui noin 16 prosenttia. Osakkeiden arvostuksia ovat koetelleet muun muassa Venäjän hyökkäyssodan seuraukset sekä korkojen jyrkkä nousu. Talousvuotta on leimannut myös nopeimmalle tasolleen vuosikymmeniin kiihtynyt inflaatio, joka on heikentänyt kotitalouksien ostovoimaa.

Isoista kotimaisista yhtiöistä kovia kokivat kuluneen vuoden aikana muun muassa Nokian Renkaat ja Fortum, joiden Venäjä-riskit realisoituivat karulla tavalla. Nokian Renkaiden osake halpeni tänä vuonna yli 70 prosenttia ja Fortumin runsaat 40 prosenttia.

Vastavirtaan kulki lääkeyhtiö Orion, jonka osake kallistui vuoden aikana yli 40 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Teknologiayhtiöitä murjottu Wall Streetillä

Myös Yhdysvaltain osakemarkkinoilla vietettiin vuoden viimeistä pörssipäivää laskutunnelmissa. Laaja-alainen S&P 500 -osakeindeksi oli noin 0,8 prosenttia miinuksella perjantaina alkuillasta Suomen aikaa.

Kuluneen vuoden aikana S&P 500 on lasketellut noin 20 prosenttia alaspäin. Kehitys on ollut heikointa sitten vuoden 2008, jolloin osakkeita runteli Yhdysvaltojen asuntomarkkinoilta vyörymään lähtenyt maailmanlaajuinen finanssikriisi.

Yhdysvaltain keskeisistä osakeindekseistä myös Dow Jones ja Nasdaq olivat matkalla heikoimpaan vuositason suoritukseen vuoden 2008 jälkeen, kertoi sanomalehti Wall Street Journal.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi oli tippunut vuoden aikana suunnilleen 34 prosenttia. Perjantaina alkuillasta Nasdaq-indeksi oli vajaan prosentin pakkasella.

Sähköautoja valmistavan Teslan osakekurssi oli heikentynyt ennen perjantain pörssipäivää tänä vuonna noin 65 prosenttia. Yhtiön markkina-arvosta oli haihtunut vuoden alun jälkeen yli 700 miljardia dollaria.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on köyhtynyt tänä vuonna runsaat 130 miljardia dollaria. Hänen omaisuutensa arvo oli perjantaina noin 138 miljardia dollaria.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi