play

Huawei teki suuren älyautosopimuksen, jolla kiinalaisteknologia tuodaan Volkswagenin automalleihin

STT-Lehtikuva

Turvallisuushuolia länsimaissa nostattanut kiinalainen teknologiayhtiö Huawei kertoo tehneensä autoalan suurimman langattoman teknologian sopimuksen autojätti Volkswagenin tavarantoimittajan kanssa. Lisenssisopimus mahdollistaa Huawein 4g-teknologian hyödyntämisen Volkswagenin valmistamissa ajoneuvomalleissa.

Myös Volkswagen vahvisti, että sen tavarantoimittaja on solminut lisenssisopimuksen "erään johtavan ict-alan yrityksen" kanssa. Autojätin ajoneuvomerkkeihin lukeutuvat Volkswagenin lisäksi muun muassa Audi, Porsche ja Skoda.

Kiinalaisyhtiön likeiset kytkökset Kiinan valtiojohtoon ovat herättäneet länsimaissa huolta Huawein teknologioiden turvallisuudesta. Useat maat ovat estäneet esimerkiksi 5g-infrastruktuurin rakentamisen Huawein varaan. Huawei on kiistänyt siihen liitettyjen uhkakuvien todenperäisyyden.

Huawei onkin joutunut etsimään itselleen uusia markkinarakoja esimerkiksi älyautomarkkinoilta, sillä Yhdysvaltain pakotteet ovat ajaneet sen verkkolaite- ja älypuhelintuotannon ahtaalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi