play

Koronapalvelut ja käyntimäärien palautuminen kasvattivat Pihlajalinnan tulosta

Terveysyhtiö Pihlajalinnan oikaistu liikevoitto heinä–syyskuussa nousi 10 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 8,7 miljoonaa euroa.  LEHTIKUVA / Markku Ulander

Terveysyhtiö Pihlajalinnan oikaistu liikevoitto heinä–syyskuussa nousi 10 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 8,7 miljoonaa euroa. LEHTIKUVA / Markku Ulander

STT-Lehtikuva

Terveysyhtiö Pihlajalinnan oikaistu liikevoitto heinä-syyskuussa nousi 10,0 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 8,7 miljoonaa euroa. Yhtiön kolmen kuukauden liikevaihto kasvoi 13,5 prosenttia 140,6 miljoonaan euroon.

–  Pihlajalinnan kolmannen neljänneksen tulosta paransivat yhtiön normaalin kausivaihtelun lisäksi koronapalvelut ja lääkärikeskustoimipisteiden käyntimäärien palautuminen kohti koronaa edeltänyttä tasoa. Kaikista vastaanottokäynneistä, pois lukien kuntaulkoistukset, 44 prosenttia tapahtui etäkanavissa, kertoo toimitusjohtaja Joni Aaltonen tiedotteessa.

Pihlajalinnan koronapalveluiden liikevaihto oli heinä-syyskuussa 11,8 miljoonaa euroa, ja kasvua viime vuodesta oli 8,4 miljoonaa euroa.

–  Valtakunnallinen koronatestaaminen saavutti elokuussa huippunsa, jolloin testejä tehtiin yli 25  000 päivässä. Elokuun tasolta on tultu alas uusittujen testaussuositusten ja rokotuskattavuuden johdosta, Aaltonen jatkaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Liikevaihto ennätyssuurta syyskuussa

Syyskuussa Pihlajalinnan kuukausiliikevaihto kuitenkin nousi ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa yli 50 miljoonan euron. Aaltosen mukaan työterveyspalveluiden myynnin kasvu jatkuu edelleen.

–  Pihlajalinnan työterveyskäyntien analysointi osoittaa, että mielenterveyssyistä alkaneet sairauspoissaolopäivät tuhatta työntekijää kohden ovat kasvaneet 28 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Tuki- ja liikuntaelimiin liittyvissä sairauspoissaoloissa kasvu on ollut seitsemän prosenttia. Kuluvana vuonna olemme keskittyneet digitaalisessa palvelukehityksessämme erityisesti näiden vaivojen hoitopolkujen kehittämiseen.

Pihlajalinnan liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton odotetaan kasvavan tänä vuonna selvästi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pihlajalinna kertoi heinäkuussa aikovansa ostaa Pohjola Sairaalan. Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) kertoi torstaina ottavansa kauppasuunnitelmat jatkokäsittelyyn. Pihlajalinnan mukaan hankinnalla ei ole vaikutusta sen kuluvan vuoden näkymiin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi