play

Ladattavia autoja on hankittu Suomessa jo yli 80 000

Elokuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista 28 prosenttia oli ladattavia, kertoo Autoalan tiedotuskeskus. 
LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Elokuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista 28 prosenttia oli ladattavia, kertoo Autoalan tiedotuskeskus. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT-Lehtikuva

Suomen autokannan sähköistyminen jatkui elokuussa, ja kaikkien ladattavien autojen yhteenlaskettu määrä Suomen autokannassa on kesän aikana noussut jo yli 80  000, kertoo Autoalan tiedotuskeskus.

Suomen teillä liikkuu tätä nykyä lähes 16  000 täyssähköautoa ja reilut 65  000 hybridiä.

Elokuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista 28 prosenttia oli ladattavia. Hybridien osuus tästä oli 18 prosenttiyksikköä ja täyssähköautojen kymmenen.

Ladattavien autojen osuuden ensirekisteröinneistä ennakoidaan tänä vuonna nousevan noin 30 prosenttiin, kun se viime vuonna oli 18 prosenttia. Norjassa ladattavien osuus on noussut jo 80 prosenttiin ensirekisteröinneistä, Ruotsissa 40 prosenttiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vuoden alusta laskien uusia henkilöautoja on ensirekisteröity reilut 72  000, mikä on yksitoista prosenttia enemmän kuin vastaavalla jaksolla viime vuonna.

Elokuussa ensirekisteröintien määrä oli reilut 7  900, mikä on 6,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden elokuussa. Uusien autojen tilaukset eivät enää jumita koronakuopassa, mutta uudeksi hidasteeksi on tullut koronapandemian käynnistämä komponenttipula sekä toimitusviiveet.

Käytettyjä henkilöautoja myytiin elokuussa viime vuoden tahtiin, eli reilut 62  000.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi