play

Myös Joensuussa toimiva UPM aloittaa muutosneuvottelut vaneriliiketoiminnassa – koko maassa vaakalaudalla 35 työpaikkaa

Yksi UPM Plywoodin tehtaista on Joensuussa Sirkkalassa.

Yksi UPM Plywoodin tehtaista on Joensuussa Sirkkalassa. Kuva: Minna Raitavuo

STT

UPM:n vaneri- ja viiluliiketoimintayksikkö UPM Plywood aloittaa muutosneuvottelut sopeutuakseen pienentyvään tuotantokapasiteettiin ja heikentyvään markkinatilanteeseen. Muutosneuvotteluiden piirissä on 262 toimihenkilöä pääkonttoritoiminnoissa, myyntikonttoreissa ja Suomen tehtailla. Yksi UPM Plywoodin tehtaista toimii Joensuussa Sirkkalassa.

Vähennystarve on enintään 35 henkilöä.

UPM Plywoodin tuotantokapasiteetti on pienentynyt tuntuvasti kolmen viime vuoden aikana. Kannattamaton Jyväskylän vaneritehdas suljettiin vuonna 2020, ja Venäjällä sijaitseva Tshudovon vaneritehdas myytiin tänä keväänä. Yhteensä tuotantokapasiteettia on poistunut 255  000 kuutiota.

–  Uudessa tilanteessa yhtiön toimintojen uudistaminen sekä kustannuskilpailukyvyn ja liiketoiminnan pitkän aikavälin tulosedellytysten säilyttäminen on äärimmäisen tärkeää, sanoi UPM Plywoodin liiketoimintajohtaja Mika Kekki tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuusivanerin ja kuusiviilun kysyntä on viime kuukausien aikana hiipunut rakentamisen suhdanteen heikennyttyä. UPM Plywood on sopeuttanut tuotantoa lomautuksilla koko alkuvuoden ajan. Myös koivuvanerin näkymät ovat epävarmat, UPM kertoo.

UPM:n vaneriliiketoiminnan liikevaihto oli 539 miljoonaa euroa viime vuonna ja sen palveluksessa on noin 1  800 henkilöä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi