play

Marimekko hakee Aasiasta kasvua – yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto laski tammi-maaliskuussa

Kuva: Hanneliina Kojo

Emmi Tilvis / STT

Marimekon vertailukelpoinen liikevoitto laski tammi-maaliskuussa 3,8 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 6,6 miljoonaa euroa.

Liikevoittoa laskivat erityisesti suhteellisen myyntikatteen heikkeneminen pääasiassa alempien lisenssituottojen vuoksi sekä vertailukautta korkeammat kiinteät kustannukset.

Marimekon toimitusjohtajan Tiina Alahuhta-Kaskon mukaan liikevaihtoa laski ennakoidusti esimerkiksi kotimaan tukkumyynnin pienentyminen, joka johtui Suomen heikommasta yleisestä kulutuskysynnästä.

Yhtiön liikevaihto laski tammi-maaliskuussa kaksi prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja oli 35,3 miljoonaa euroa.

Sijoittajat reagoivat Marimekon kertomiin tulostietoihin kielteisesti: yhtiön osake halpeni tiistaina yli kuusi prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Marimekon koko vuoden liikevaihdon arvioidaan kasvavan sekä Suomessa että kansainvälisesti. Taloudellisen taantuman riskin ja yleisen kustannusinflaation nähdään vaikuttavan kuluttajien luottamukseen ja ostovoimaan, mikä taas voi vaikuttaa Marimekon liiketoimintaan etenkin Suomessa.

Alahuhta-Kasko kertoo, että Marimekon kansainvälisen kasvun tärkein maantieteellinen alue tulevina vuosina on Aasia.

Nyt vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Pekingissä Kiinassa avattiin kaksi uutta Marimekko-myymälää. Myös Kiinan verkkokauppa laajeni toiselle verkkomyyntialustalle. Lisäksi Japanissa avattiin kaksi pop-up-myymälää ja Taiwanissa yksi.

–  Inspiroivat myymälät ja luovat vähittäiskauppakonseptit ovat paitsi tärkeitä jakelukanavina, myös brändikulttuurin sydäminä, jotka rakentavat tunnettuutta, syventävät asiakaskokemusta ja tukevat myyntiä myös muissa kanavissa, Alahuhta-Kasko sanoo tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Thaimaassa järjestettiin maaliskuussa Marimekon tämän vuoden kesämallistoa esittelevä muotinäytös.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi