play

Neste kauppaa United Airlinesille uusiutuvaa lentopolttoainetta

STT-Lehtikuva

Neste ja amerikkalainen lentoyhtiö United Airlines ovat solmineet sopimuksen uusiutuvan lentopolttoaineen toimituksista. United voi sopimuksen myötä ostaa 160  000 tonnia Nesteen uusiutuvaa polttoainetta seuraavan kolmen vuoden aikana Amsterdamin Schipholin lentokentällä ja mahdollisesti myös muilla lentoasemilla.

Unitedista tulee ensimmäinen amerikkalainen lentoyhtiö, joka on tehnyt kansainvälisen ostosopimuksen uusiutuvasta lentopolttoaineesta.

Ensimmäisenä sopimusvuonna Neste toimittaa Unitedille 7  500 tonnia uusiutuvaa lentopolttoainetta ja Unitedilla on toisena vuonna oikeus ostaa 60  000 ja kolmantena 90  000 tonnia Amsterdamista tai muualla sijaitsevilta lentoasemilta.

Neste aikoo ensi vuoden loppuun mennessä kasvattaa tuotantokapasiteettiaan niin, että se voi tuottaa vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia uusiutuvaa lentopolttoainetta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uusiutuva lentopolttoaine vastaa suorituskyvyltään fossiilista lentopolttoainetta, mutta sen elinkaaren aikainen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi. Neste laskee, että sen uusiutuva lentopolttoaine voi elinkaarensa aikana vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 prosenttia fossiiliseen lentopolttoaineeseen verrattuna. Polttoaine valmistetaan uusiutuvista jätteistä ja tähteistä, kuten käytetystä paistorasvasta ja eläinrasvajätteestä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi