play

Ostopäälliköt: Euroalueen talous lähtee huimaan kasvuun

Taloudellinen aktiviteetti on lisääntymässä euroalueella vauhdikkaammin kuin kertaakaan 15 vuoteen.  LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Taloudellinen aktiviteetti on lisääntymässä euroalueella vauhdikkaammin kuin kertaakaan 15 vuoteen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT-Lehtikuva

Taloudellinen aktiviteetti tehtailla ja palveluissa on lisääntymässä euroalueella vauhdikkaammin kuin kertaakaan 15 vuoteen, ilmenee talousdataa jalostavan IHS Markitin kokoamasta ostopäälliköiden indeksistä. Kesäkuun lukema 59,2 pistettä, kun toukokuussa lukema oli 57,1 pistettä.

Talouden ennakoidaan kasvavan, jos indeksin pisteluku on yli 50. Tarkasti seurattua ostopäälliköiden indeksiä pidetään yhtenä aikaisimmista indikaattoreista, joka ennakoi talouden tulevaa suuntaa.

IHS Markitin mukaan taustalla on rokotusten eteneminen ja euroalueen talouksien avautuminen. Huima nousu koronataantumasta on kuitenkin aiheuttamassa myös ongelmia.

Yhtiö arvioi, että nopea kasvu aiheuttaa painetta toimitusketjuihin. Yrityksillä on vaikeuksia vastata kysyntään, kun niillä on pulaa sekä työvoimasta että raaka-aineista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi