play

Nousseet elinkustannukset pienensivät suomalaisten lompakkoa, mutta miten kävi yrityksien johdolle? Katso, kuinka tienasivat esimerkiksi sähköyhtiöiden ja kauppaketjujen johtajat

Lidlin toimitusjohtaja Nicholas Pennanen tienasi viime vuonna yli 600 000 euroa.

Lidlin toimitusjohtaja Nicholas Pennanen tienasi viime vuonna yli 600 000 euroa. Kuva: Lehtikuva

STT-Lehtikuva

Inflaatio on iskenyt monien suomalaisten lompakkoon. Muun muassa polttoaineen ja sähkön kohonnut hinta nostivat suomalaisten elinkustannuksia, kuten myös asuntolainan nousseet korot. Ruokakaupassakin moni huomasi ruokakassinsa hinnan kallistuneen.

Viime vuonna näiden "inflaatioalojen" toimitusjohtajat pääsivät kuitenkin totutusti mukaville, vähintään satojentuhansien eurojen pääoma- ja ansiotulotienesteille.

Esimerkiksi Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus ansaitsi yhteensä noin 1,1 miljoonaa ansio- ja pääomatuloja.

Polttoaineyhtiö St1:n suuromistaja ja huippu-urheilun tukemisesta tunnettu Mika Anttonen tienasi ansio- ja pääomatuloja 1,25 miljoonan euron edestä. ST1 Nordic -emokonsernin ja St1 Oy:n (Suomen St1) toimitusjohtaja Henrikki Talvitie sai ansio- ja pääomatuloja reilun 840  000 euron edestä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

St1 Nordicin liikevoitto nousi tämän vuoden tammi-kesäkuussa 277 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 101 miljoonasta eurosta.

Ukrainan sota mylläsi myös sähkömarkkinoita. Sähkön hinta puhutti viime talvena ja on noussut jälleen kuluttajien puheenaiheeksi talven lähestyessä. Moni on pohtinut, millainen sähkösopimus olisi kuluttajalle edullisinta solmia.

Sähköyhtiöiden johdosta kovimpiin ansaitsijoihin kuului Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo, joka ansaitsi ansio- ja pääomatuloja noin 2,7 miljoonan euroa.

Sähköyhtiö Helenin toimitusjohtajana viime vuoden loppuun asti ja sittemmin Ilmattareen siirtynyt toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström tienasi viime vuonna ansio- ja pääomatuloja lähes 670  000 euron edestä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjolan Voiman toimitusjohtaja Ilkka Tykkyläinen sai taas ansio- ja pääomatuloja noin 436  000 euroa.

Ruoan hinta on myös asia, johon moni on kiinnittänyt arjessaan enemmän huomiota.

Kovimmille tuloille päivittäistavaraketjuista pääsi verotietojen mukaan Keskon toimitusjohtaja Mikko Helander. Hän ansaitsi lähes viiden miljoonan euron edestä ansio- ja pääomatuloja. Valtaosa tuloista oli ansiotuloa.

S-ryhmän SOK:n toimitusjohtaja Hannu Krook tienasi taas reilun 715  000 euron ansio- ja pääomatulot.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lidl Suomen toimitusjohtajana viime vuonna toiminut Nicholas Pennanen sai noin 604 000 euron ansio- ja pääomatulot viime vuonna. Pennanen siirtyi toisiin tehtäviin syyskuussa.

Osuuspankin toimitusjohtaja Timo Ritakallio ansaitsi ansio- ja pääomatuloja reilu 1,2 miljoonan euroa.

Nordean henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Sara Mella pääsi reilun 812  000 euron ansio- ja pääomatuloille. Nordean tanskalainen toimitusjohtaja Frank Vang-Jensen sai viime vuonna pääomatuloja lähes 10  000 euroa, mutta Suomessa verotettavaa ansiotuloa hänelle ei kertynyt.

Vielä viime vuonna Aktia Pankin toimitusjohtajana toiminut Mikko Ayub tienasi reilun 612  000 euron edestä. Hän jätti tehtävänsä helmikuussa.

S-pankin toimitusjohtajaksi vuosi sitten noussut Riikka Laine-Tolonen pääsi lähes 290  000 euron ansiotuloihin. Pääomatuloja hänelle ei kertynyt.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi