play

Palveluala odottaa reipasta kasvua tapahtumakesään koronakurimuksen jäljiltä

Palvelualojen työnantajat arvioi, että tapahtumakesä olisi suunnilleen yhtä vilkas kuin ennen koronapandemiaa.
Kuva Pori Jazzista 2019. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Palvelualojen työnantajat arvioi, että tapahtumakesä olisi suunnilleen yhtä vilkas kuin ennen koronapandemiaa. Kuva Pori Jazzista 2019. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

STT-Lehtikuva

Palvelualojen työnantajat (Palta) odottaa parinkymmenen prosentin kasvua tapahtuma-alan liikevaihtoon tulevana kesänä. Näin tapahtumakesä olisi kutakuinkin yhtä vilkas kuin ennen koronapandemiaa.

Paltan mukaan myös työvoiman kysyntä kasvaa ja kesätyöntekijöitä tarvitaan tuhansia.

–  Edelliset kaksi kesäsesonkia ovat olleet hyvin vaisuja niin kulttuurin, urheilun kuin muiden tapahtumien osalta. Viime vuodelta peruttiin useampia tapahtumia, ja esimerkiksi useiden urheilusarjojen yleisökeskiarvot jäivät vielä rajoitusten poistuttuakin alhaisiksi. Nyt tilanne näyttää paremmalta, sanoo Paltan pääekonomisti Martti Pykäri tiedotteessa.

Monet kuluttajat jättävät edelleen ostopäätökset lähelle tapahtuma-aikaa peruuntumisten pelossa, joten tapahtumien suunnittelu on aiempaa vaikeampaa ja riskialttiimpaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Samaan aikaan monien palveluyritysten rahoitusasema on yhä heikentynyt korona-ajan jäljiltä, Pykäri huomauttaa.

Kävijämääriin saattaa vaikuttaa ulkomaisten matkailijoiden vähyys erityisesti Uudenmaan tilaisuuksissa. Alkuvuodesta ulkomaisia matkailijoita on saapunut vain kolmasosa vuoden 2019 määrästä. Kotimaan matkailu puolestaan on kohdistunut pääosin muualle Suomeen, ei niinkään Uudellemaalle.

Vuonna 2020 kulttuuri- ja viihdetoiminnan liikevaihto putosi yli 30 prosenttia, urheilu- ja virkistyspalveluissa pudotusta oli yli kymmenen prosenttia, kertoo Palta. Sen mukaan alojen yhteenlaskettu liikevaihto oli ennen pandemiaa vuonna 2019 yli kaksi miljardia euroa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi