play

Pelijätti Nintendon tulos putosi pandemiapelaamisen hiipuessa

Nintendo kertoi maaliskuussa päättyneen tulosvuoden aikana ennätyksellisistä tuloksista. Koronapandemian myötä lisääntynyt kotonaolo on siivittänyt peliyhtiöiden tulosta ympäri maailman.  LEHTIKUVA / AFP

Nintendo kertoi maaliskuussa päättyneen tulosvuoden aikana ennätyksellisistä tuloksista. Koronapandemian myötä lisääntynyt kotonaolo on siivittänyt peliyhtiöiden tulosta ympäri maailman. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Japanilaisen pelialan jättiläisen Nintendon tulos putosi edellisellä vuosineljänneksellä.

Yhtiön kertoi tehneensä huhti–kesäkuussa 92,7 miljardin jenin (714 miljoonan dollarin) tuloksen, mikä jäi vuotta aiemmasta vajaat 13 prosenttia. Pelikonsolien ja muun tekniikan myynti laski runsaan viidenneksen viime vuodesta ja myös ohjelmisto- eli pelimyynti laski 10 prosenttia.

Yhtiö kuitenkin piti koko vuoden tulosennusteensa ennallaan.

Nintendo kertoi maaliskuussa päättyneen tulosvuoden aikana ennätyksellisistä tuloksista. Koronapandemian myötä lisääntynyt kotonaolo on siivittänyt peliyhtiöiden tulosta ympäri maailman.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ace Research Instituten analyytikko Hideki Yasuda arvioi uutistoimisto AFP:lle, että koronasulkujen edistämä pelibuumi on hiipumassa. Hänen mukaansa yhtiöllä on myöhemmin aikaa päivittää koko tulosvuotta koskeva ennusteensa.

Yasudan mukaan globaali puolijohdepula voi olla haaste Nintendolle monien suuryritysten tapaan.

Hän huomautti myös, että yhtiön konsolien suosio on usein ollut suurimmillaan kolmannen vuoden aikana julkaistusta, minkä jälkeen niiden myynti on alkanut hiipua. Yhtiön suosittu pelikonsoli Switch, jota voi käyttää sekä televisioon kytkettynä että akun varassa tien päällä, julkaistiin vuonna 2017.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi