play

Pelibisneksessä rikastuneet taas tulokärjessä – peliyhtiö Reworksin myynti toi monelle suurtulot

Mobiilipelejä tekevän Supercellin perustajat Ilkka Paananen (kuvassa) ja Mikko Kodisoja tienasivat jälleen hulppeasti. LEHTIKUVA / SEPPO SAMUL

Mobiilipelejä tekevän Supercellin perustajat Ilkka Paananen (kuvassa) ja Mikko Kodisoja tienasivat jälleen hulppeasti. LEHTIKUVA / SEPPO SAMUL

STT-Lehtikuva

Pelibisneksessä rikastuneet miehet olivat vahvasti edustettuina medialle luovutetulla viime vuoden suurituloisimpien listalla.

Mobiilipelejä tekevän Supercellin perustajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja tienasivat jälleen hulppeasti, mutta helsinkiläisen Reworks-peliyhtiön myynti sinkautti myös uusia nimiä tulokärjen tuntumaan.

Reworks myytiin viime vuonna israelilaiselle Playtika-yhtiölle. Playtika osti 80 prosenttia Reworksin osakekannasta 400 miljoonalla dollarilla. Reworks on tunnettu Redecor-pelistään, jossa pelaajat voivat sisustaa koteja.

Reworksin perustajiin kuuluvat Ilkka Teppo, Jarno Heikkinen, Miika Fabritius, Aaro Väänänen ja Jarno Fabritius tienasivat viime vuonna yhteensä yli 150 miljoonan euron pääomatulot.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Reworksin toimitusjohtajana toiminut Teppo harppasi medialle luovutettujen verotietojen mukaan kolmanneksi viime vuoden tulokärjessä. Hän tienasi verotettavia ansio- ja pääomatuloja yhteensä 46,3 miljoonaa euroa.

Heikkisen tulot olivat yhteensä 31,7 miljoonaa euroa, Miika Fabritiuksen 25,7 miljoonaa euroa, Väänäsen 25,0 miljoonaa euroa ja Jarno Fabritiuksen 24,3 miljoonaa euroa.

Verotietojen mukaan Teppo, Väänänen ja Jarno Fabritius ovat Uudeltamaalta, Heikkinen Keski-Suomesta ja Miika Fabritius Pirkanmaalta.

Supercell-kaksikko taas jättituloille

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Medialle luovutetuissa verotiedoissa viime vuoden tuloykköseksi ponnahti todellinen yllätysnimi, Juhapekka Piiroinen Hämeenlinnasta. Verotietojen mukaan Piiroinen olisi saanut 133,7 miljoonan euron pääomatulot, mutta keskiviikkona hän sanoi "leikkineensä numeroilla" ja tehneensä virheen tuloja ilmoittaessaan.

Tulokärjessä toisena oli peliyhtiö Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen 58,7 miljoonan euron verotettavilla tuloilla. Paanasen tuloista noin 48 miljoonaa euroa oli pääomatuloja.

Supercelliltä toissa vuonna lähtenyt Mikko Kodisoja tienasi ansio- ja pääomatuloja yhteensä 35,4 miljoonaa euroa. Nykyisin Kodisoja toimii perustamassaan Fireframe-elokuvastudiossa. Hän oli Suomen tulokuningas vuonna 2020 eli vuosi sitten julkaistuissa verotiedoissa.

Ansiokärjessä Qt Groupin toimitusjohtaja

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Verottajan luovuttamien tietojen mukaan eniten verotettua ansiotuloa sai viime vuonna ohjelmistoyhtiö Qt Groupin toimitusjohtaja Juha Varelius. Hänen verotettavat ansiotulonsa olivat 27,2 miljoonaa euroa. Vareliuksen ansiotuloja paisuttivat Qt Groupin hänelle maksamat kannustinpalkkiot. Qt oli viime vuosien kurssiraketti Helsingin pörssissä. Tänä vuonna yhtiön osake on kuitenkin halventunut roimasti.

Ansiotulokärjessä toisena oli Supercellin Paananen 10,8 miljoonan euron ansiotuloilla. Kolmas verottajan listalla oli rahoitusyritys Ankima Investin Marina Ruohonen, jonka ansiotulot olivat 10,1 miljoonaa euroa. Kolmikko on Uudeltamaalta.

Verohallinto julkisti keskiviikkona verovuoden 2021 tuloverotiedot. Niistä selviää, minkä verran Suomessa verotettavia ansio- ja pääomatuloja kukin on ansainnut ja niistä valtiolle veroja maksanut.

Verotiedot eivät kerro varmuudella, kuinka paljon rahaa kukin on tienannut, sillä kaikki tulot ja vähennykset eivät niissä näy.

Verottaja toimittaa medioille listoja verotuksen perusteella suurituloisimmista ihmisistä. Listat eivät ole täydellisiä, koska omien tietojensa luovuttamista medialle voi vastustaa. Lista tietojensa luovuttamista vastustaneista on kuitenkin julkinen.

----

STT-työryhmä: Iiro-Matti Nieminen, Salla Salmela, Annukka Koskela, Markku Uhari

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi