play

Vuodesta 1975 toiminut pitseriaketju Dennis hakeutuu konkurssiin

Pizzeriaketju Dennis jätti konkurssihakemuksensa tänään.
LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Pizzeriaketju Dennis jätti konkurssihakemuksensa tänään. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

STT-Lehtikuva

Perinteikäs ravintolaketju Dennis on hakeutunut konkurssiin. Osakeyhtiöt Pizzeria Dennis ja Dennis Food Factory ovat jättäneet tänään konkurssihakemukset Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen.

Konkurssiin hakeutumisen vahvistaa STT:lle asianajotoimisto Evershedsin asianajaja Jari Malinen, joka toimitti hakemukset käräjäoikeudelle. Hän ei kommentoi asiaa tässä vaiheessa tarkemmin.

Konkurssihakemuksesta ilmenee, että Pizzeria Denniksen hallitus päätti konkurssiin hakeutumisesta viime viikolla. Hakemuksessa sanotaan yhtiön olevan maksukyvytön. Yhtiön velkojiin kuuluvat muun muassa Turun Seudun Osuuspankki ja eläkeyhtiö Ilmarinen. Turun Seudun Osuuspankilla oli lokakuun lopulla saatavia 407  000 euroa ja Ilmarisella 138  000 euroa.

Pizzeria Dennis -yhtiön mukaan sen toimintaympäristö on ollut erittäin haastava pitkään jatkuneen koronapandemian sekä Venäjän hyökkäyssodan takia. Yhtiön tulos jäi viime vuonna tappiolliseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhtiön mukaan kustannusten nousu ja pula ammattitaitoisista työntekijöistä ovat edelleen vaikuttaneet siihen, ettei liiketoimintaa ole saatu kannattavaksi kuluvan tilikauden aikana.

Ravintolat Turussa ja Helsingissä

Denniksellä on tällä haavaa italialaiset ravintolat Turussa Linnakadulla ja Helsingissä Bulevardilla. Yhtiön verkkosivuilla sanotaan, että ravintolat pysyvät suljettuina tiistaista lähtien.

Pizzeria Dennis ja Dennis Food Factory pyytävät käräjäoikeudelta, että konkurssi aloitettaisiin tiistaina aamupäivällä. Tätä perustellaan sillä, että pesänhoitaja voisi suorittaa työntekijöiden irtisanomisen mahdollisimman joustavasti ja samalla ottaa haltuun yhtiöiden liiketoiminnan. Konkurssitilanteessa työntekijöiden irtisanomisaika poikkeaa normaalista, ja se on lain mukaan 14 päivää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pizzeria Dennis on toiminut vuodesta 1975 alkaen, jolloin ensimmäinen ravintola avattiin Turkuun. Helsinkiin ensimmäinen Dennis-ravintola avattiin vuonna 1985 Fredrikinkadulle, kerrotaan ravintolan nettisivuilla.

Yrityksen perusti pitsakeisarinakin tunnettu turkulainen Dennis Rafkin, joka on perheineen sittemmin luopunut omistuksistaan. Konkurssiuutisen jälkeen Rafkin kertoi muun muassa Helsingin Sanomille, että hän suunnittelee Dennis-pitserian elvyttämistä jossain muodossa yhdessä poikansa Kimin kanssa.

–  Aamulla juuri lakimieheni soitti ja keskustelimme asiasta. Täytyy nyt katsoa, mitä konkurssipesä haluaa, Rafkin sanoo lehtihaastattelussa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi