play

Pörssirytinä jatkuu Euroopan markkinoilla – Aramco ohitti Applen maailman arvokkaimpana yhtiönä

STT-Lehtikuva

Pörssien laskusuunta on jatkunut Aasian markkinoiden jälkeen Euroopassa, kun tieto Yhdysvaltojen edelleen hyvin korkeista inflaatioluvuista painoi markkinoiden tunnelmia.

Kuluttajahinnat nousivat Yhdysvalloissa 8,3 prosentin tahtia huhtikuussa, mikä herätti pelkoa uusista ohjauskoron nostoista.

Teknologiapainotteinen Nasdaq painui Yhdysvalloissa eilen 3,2 prosenttia, ja samassa rytäkässä teknologiajätti Apple menetti asemansa maailman arvokkaimpana yhtiönä. Kärkeen nousi Saudi-Arabian öljyjätti Aramco. Teknologia-alan jättiyhtiöt ovat olleet tämän vuoden puolella kovassa pudotuksessa.

Suunta oli selvästi alaspäin tänään myös Tokiossa, Hongkongissa ja Shanghaissa. Laskusuuntaus on jatkunut myös Euroopassa, jossa Helsingin yleisindeksi oli alkuiltapäivällä jälkeen liki kahden prosentin laskussa. Venäjältä vetäytymistä valmisteleva Fortum painui nousualoituksen jälkeen tukevaan 3,3 prosentin laskuun. Teräsyhtiö Outokumpu painui 4,9 prosenttia ja Nokia 3 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lontoossa FTSE 100 -indeksi vaipui 2,5 prosentin tahtia, Frankfurtin DAX putosi 2,3 prosenttia ja Pariisin CAC 40 oli 2,6 prosenttia miinuksella.

Pörssirytinä on näkynyt myös kryptovaluutoissa, jotka ovat laskeneet laajalla rintamalla. Bitcoin on heikentynyt reiluun 27  000 dollariin, kun sillä vielä marraskuussa käytiin kauppaa kaikkien aikojen ennätyshintaan, yli 69  000 dollarissa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi