play

Postin toiminnan kannattavuuteen vaikuttaa vaikea liiketoimintaympäristö

Muun muassa energian nousseet hinnat ja inflaatio ovat vaikeuttaneet Postin toimintaa alkuvuonna.  LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Muun muassa energian nousseet hinnat ja inflaatio ovat vaikeuttaneet Postin toimintaa alkuvuonna. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT-Lehtikuva

Postin oikaistu liiketulos tammi-maaliskuussa heikkeni 6,6 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 14,8 miljoonasta. Liikevaihto kasvoi 1,8 prosenttia vastaavassa ajassa.

Ukrainan sodalla ei ole suoraa vaikutusta Postin taloudelliseen asemaan. Postilla ei ole toimintaa tai investointeja Venäjällä, Ukrainassa tai Valko-Venäjällä. Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa Postiin markkinatilanteen ja toimintaympäristön kautta, kerrotaan tulostiedotteessa.

Sota Ukrainassa on nostanut energian hintoja ja kiihdyttänyt inflaatiota entisestään. Lisäksi sota vaikuttaa kuluttajiin, jotka ovat vähentäneet tavaroiden hankkimista, mikä on laskenut pakettivolyymeja. Kustannuksia on kasvattanut myös koronan aiheuttamat sijaistustarpeet. Osoitteellisten kirjeiden määrä Suomessa jatkoi myös laskuaan.

Postin näkymät tälle vuodelle pysyvät yhtiön mukaan ennallaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Mahdollinen inflaation jatkuminen ja korkojen nousu saattavat vaikuttaa kuluttajakysyntään. Muutokset kuluttajakysynnässä vaikuttavat Postin liiketoimintaan, jolla saattaa olla vaikutusta yhtiön tulokseen, tiedotteessa todetaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi