play

Presidentti Niinistö kannusti: Muista maista tulleita saatava kiinni ensimmäiseen työpaikkaan

STT-Lehtikuva

Presidentti Sauli Niinistö kannustaa tekemään Suomessa töitä sen eteen, että saataisiin entistä enemmän myös muista maista tulleita kiinni ensimmäiseen työpaikkaan. Tähän ovat avuksi esimerkiksi joustavat oppisopimukset ja työharjoittelu, Niinistö sanoi puheessaan valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Jyväskylässä lauantaina.

–  Hyvä työllisyyskehitys edellyttää työvoimatarpeen ja työntekijöiden kohtaamista. Viime aikoina monilta toimialoilta on kuulunut kasvavaa huolta osaajista. Me kykenemme – aivan oikein –  antamaan turvaa hakevalle suojaa välittömästi, mutta työhön pyrkivän halu voi hautautua pitkään prosessiin, presidentti sanoi.

Niinistö niin ikään korosti, että talouden nousukaudesta huolimatta ei pidä unohtaa heitä, joilla on vielä pitkä tie ulos kriisistä.

–  Viimeaikaiset suhdanneuutiset kertovat yritysten palanneen keskimäärin lähes pandemiaa edeltäneeseen tilanteeseen. Talouden taantuman helpottaessa ei kuitenkaan pidä antaa keskimäärän hämärtää. Maltammeko nyt huomioida niitä toimialoja ja yrittäjiä, joiden toiminnassa korjausliikettä ei vielä näy, presidentti kysyi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Niinistön mukaan epävarmuudesta tuli uusi normaali entistä useammalle, myös lukuisille yrittäjille.

Pienten ja keskisuurten yritysten rooli Suomen taloutta uudistavana voimana on presidentin mukaan hyvin keskeinen.

–  Suomalaisen yhteiskunnan elinkeinorakenteen muuttuessa palveluvaltaisemmaksi pk-yritysten rooli työllistäjänä entisestään kasvaa, hän sanoi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi