play

Qatar ja Kiina solmivat lähes kolmen vuosikymmenen sopimuksen maakaasutoimituksista

Sopimuksen mukaan Qatarin valtiollinen energiayhtiö Qatar Energy toimittaa Kiinan Sinopecille neljä miljoonaa tonnia nesteytettyä maakaasua (LNG) vuodessa. Kuvituskuva.  LEHTIKUVA / AFP

Sopimuksen mukaan Qatarin valtiollinen energiayhtiö Qatar Energy toimittaa Kiinan Sinopecille neljä miljoonaa tonnia nesteytettyä maakaasua (LNG) vuodessa. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Qatar ja Kiina ovat julkistaneet 27 vuoden maakaasutoimitusten jättiläissopimuksen. Sopimuksen mukaan Qatarin valtiollinen energiayhtiö Qatar Energy toimittaa Kiinan Sinopecille neljä miljoonaa tonnia nesteytettyä maakaasua (LNG) vuodessa.

Qatar Energyn mukaan sopimus on pitkäkestoisin alan historiassa. Aasian maat ovat tärkein markkina-alue Qatarin maakaasulle, jota nyt myös Euroopan maat havittelevat Venäjän kaasutoimitusten tyrehdyttyä. Euroopan maat ovat kuitenkin epäröineet sitoutua Qatarin haluamiin pitkäkestoisiin sopimuksiin.

Allekirjoitusseremoniaan Pekingistä etäyhteyden kautta osallistunut Sinopecin hallituksen puheenjohtaja Ma Yongsheng kutsui sopimusta merkkipaaluksi maailman suurimman LNG-viejän Qatarin ja maailman suurimman LNG:n maahantuojan Kiinan välillä.

Kiinan Sinopec haluaa myös mukaan osakkaaksi Qatarin North Field South -kaasukenttähankkeeseen, jossa ovat ulkomaisina osakkaina mukana Ranskan TotalEnergies, Britannian Shell ja Yhdysvaltojen ConocoPhillips.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi