play

Sähköajoneuvojen pikalatauslaitteita valmistava kasvuyhtiö Kempower aikoo listautua pörssiin

Kempower suunnittelee ja valmistaa muun muassa henkilöautojen ja liikkuvien työkoneiden pikalatauslaitteita ja -ratkaisuja.  LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kempower suunnittelee ja valmistaa muun muassa henkilöautojen ja liikkuvien työkoneiden pikalatauslaitteita ja -ratkaisuja. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

STT-Lehtikuva

Suomalainen sähköajoneuvojen pikalatauslaitteita valmistava yhtiö Kempower suunnittelee listautumista Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle.

Nopeaa kasvua tavoitteleva Kempower pyrkii keräämään osakeannilla noin 87 miljoonan euron bruttovarat. Rahoja on tarkoitus käyttää yhtiön kasvun edistämiseen tekemällä investointeja muun muassa yhtiön tuotantoon, organisaatioon sekä tutkimus- ja kehitystyöhön.

Yhtiö odottaa listautumisen tuoman lisänäkyvyyden myös parantavan Kempowerin tunnettuutta niin yleisön keskuudessa kuin työnantajanakin.

Kempower on osa lahtelaista, hitsauslaitteistaan tunnettua Kemppi Groupia. Yhtiö suunnittelee ja valmistaa muun muassa henkilöautojen, linja-autojen ja liikkuvien työkoneiden pikalatauslaitteita, -ratkaisuja ja -palveluita. Kempowerin latausratkaisuja on toimitettu yli 30 maahan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kempowerin kasvu on ollut erittäin nopeaa. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli noin 3,2 miljoonaa euroa, mutta tänä vuonna se oli tammi–syyskuussa jo noin 19 miljoonaa euroa. Yhtiöllä oli syyskuussa hieman yli sata työntekijää.

–  Suunniteltu listautuminen mahdollistaisi toimintamme kehittämisen edelleen, jotta voimme jatkossakin vastata voimakkaasti kasvavaan kysyntään, sanoi Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki tiedotteessa.

Alan kasvunäkymät ovat hyvät, koska liikenne sähköistyy nopeasti eri puolilla maailmaa. Ristimäki kertoo Kempowerin verkkosivuilla, että yhtiö tavoittelee 4–6 vuoden sisällä 200 miljoonan euron liikevaihtoa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi