play

Sijoitusasuntolainojen kanta kasvaa nopeammin kuin omistusasuntolainojen

Sijoitusasuntolainojen kanta on kasvanut maaliskuusta lähtien lähes kaksi kertaa nopeammin kuin omistusasuntolainakanta.  LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Sijoitusasuntolainojen kanta on kasvanut maaliskuusta lähtien lähes kaksi kertaa nopeammin kuin omistusasuntolainakanta. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT-Lehtikuva

Syyskuussa Suomessa nostettiin kaikkiaan kahden miljardin euron edestä uusia asuntolainoja, kertoo Suomen Pankki. Summa oli kuusi prosenttia suurempi kuin viime vuoden syyskuussa ja suurempi kuin koskaan aiemmin syyskuussa.

Sijoitusasuntolainojen osuus nousi syyskuussa yhdeksään prosenttiin. Suomen Pankki on maaliskuusta lähtien eritellyt sijoitusasuntolainat muista. Siitä lähtien sijoitusasuntolainojen kanta on kasvanut lähes kaksi kertaa nopeammin kuin omistusasuntolainakanta.

Koko asuntolainakanta oli syyskuun lopulla 106 miljardia euroa, josta kahdeksan prosenttia eli 8,5 miljardia oli sijoitusasuntolainoja.

Asuntolainojen keskikorko oli syyskuussa 0,72 prosenttia. Taso on pysynyt lähes samana jo kahden vuoden ajan. Sijoitusasuntolainojen korko oli 0,87 prosenttia ja omistusasuntolainojen 0,71.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koronapandemiasta huolimatta asuntolainoista johtuvat ongelmat ovat pysyneet pieninä. Hoitamaton lainakanta oli syyskuun lopussa 1,5 prosenttia.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi