play

Teollisuuden uudet tilaukset kasvoivat 13 prosenttia ja tuotanto neljä prosenttia – "Taantuma saapuu laahustaen", arvioi ekonomisti

Tuotanto kasvoi syyskuussa lähes kaikilla päätoimialoilla verrattuna elokuuhun.  LEHTIKUVA / ONNI OJALA

Tuotanto kasvoi syyskuussa lähes kaikilla päätoimialoilla verrattuna elokuuhun. LEHTIKUVA / ONNI OJALA

STT-Lehtikuva

Teollisuuden uusien tilauksien arvo oli syyskuussa 13 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin, kertoo Tilastokeskus. Tammi-syyskuun aikana tilaukset kasvoivat 9,1 prosenttia verrattuna samaan jaksoon viime vuonna. Eniten kasvua oli kemianteollisuudessa, jonka tilausten arvo kasvoi 41,7 prosenttia.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi syyskuussa 1,3 prosenttia elokuuhun verrattuna, ja työpäiväkorjattu tuotanto oli neljä prosenttia suurempi kuin viime vuoden syyskuussa.

Tuotanto kasvoi syyskuussa lähes kaikilla päätoimialoilla verrattuna elokuuhun. Sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa tuotanto kasvoi eniten, 6,9 prosenttia.

Viime vuoteen verrattuna suurimman tuotannon kasvun teki sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto, jonka tuotanto kasvoi 11,4 prosenttia. Metsäteollisuudessa tuotanto kasvoi 6,4, metalliteollisuudessa 5,5 ja sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa 4,1 prosenttia verrattuna viime vuoden syyskuuhun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eniten takapakkia otti kaivostoiminta ja louhinta, sillä tuotanto väheni 9,8 toimialalla prosenttia. Elintarviketeollisuudessa tuotantoa oli 2,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki totesi, että tuotanto kasvoi vielä syyskuussa kelvollisesti ja aika laaja-alaisesti.

–  Hyvä niin. Vanhaa tilauskantaa riittää ja uusiakin tilauksia tulee, tosin laiskemmin. Taantuma saapuu laahustaen, Kuoppamäki tviittasi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi