play

3 153 euroa on Suomessa kuukausitulojen keskikohta, kertoo Tilastokeskus

Miesten mediaanitulo nousi vuodessa 1,5 prosenttia ja naisten 0,9 prosenttia, kertoo Tilastokeskus.  LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Miesten mediaanitulo nousi vuodessa 1,5 prosenttia ja naisten 0,9 prosenttia, kertoo Tilastokeskus. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT-Lehtikuva

Suomessa palkkoja ja palkkiotuloja saavien tulomediaani oli heinäkuussa 3  153 euroa, kertoo Tilastokeskus kokeellisen tilastonsa nojalla. Mediaani on luku, joka asettuu tulojen mukaan järjestetyn ryhmän keskelle. Puolet tarkastellusta ryhmästä tienasi siten enemmän ja puolet vähemmän kuin mediaaniluku.

Palkansaajien keskuudessa mediaani oli 3  204 euroa, prosentin enemmän kuin vuotta aiemmin. Miesten mediaanitulo nousi 1,5 prosenttia 3 570 euroon ja naisten 0,9 prosenttia 2  921 euroon.

Tulorekisterin palkat ja palkkiot -tilastossa oli heinäkuussa mukana tiedot yli 2,4 miljoonasta tulonsaajasta, joille kertyi palkka- tai palkkiotuloja. Palkkiotulonsaajia oli tästä joukosta 63  000 ja yrittäjiä tai maatalousyrittäjiä 83  000.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi