play

Työoloistaan kritiikkiä saanut Hesburger ilmoittaa korjaustoimenpiteistä – työntekijöille perustetaan nimetön palautekanava, rekrytointiin lisätään panoksia

Hesburger on saanut julkisuudessa kritiikkiä työoloistaan. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Hesburger on saanut julkisuudessa kritiikkiä työoloistaan. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

STT-Lehtikuva

Pikaruokaketju Hesburger ilmoittaa ryhtyvänsä useisiin toimenpiteisiin työolojensa korjaamiseksi. Toimilla Hesburger reagoi julkiseen kritiikkiin, jota yhtiön työntekijät esittivät esimerkiksi alituisesta kiireestä ja pitämättömistä tauoista.

Yhtiö ilmoittaa perustavansa työntekijöilleen nimettömän palautekanavan. Hesburgerin mukaan myös ravintolapäälliköitä on jatkossa määrä tukea esimiestyössä, ja heillä on paremmat mahdollisuudet vaikuttaa ravintolan työntekijätilanteeseen ja asiakaspalvelun laatuun.

Lisäksi yhtiö tarkastelee joidenkin tehtävien siirtämistä ravintoloista tukitoimintojen hoidettavaksi.

Korjaustoimenpiteet liittyvät Hesburgerin mukaan selvitykseen, jossa on selvitetty ongelmien syitä muun muassa ulkopuolisen toteuttamalla henkilöstökyselyllä ja keskusteluilla ravintolapäälliköiden kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Operatiivinen johtaja Vesa Viitanen summaa selvityksessä havaittuja puutteita sanomalla, että avoin vuoropuhelu ei ole henkilöstön ja johdon välillä toiminut. Esimerkiksi reagointi ravintolan tilauskanavien jatkuvaan kasvuun ei ole henkilöstön mitoituksen osalta ollut riittävää.

–  Asettamamme tavoitteet ovat johtaneet siihen, että ravintoloita on paikoin johdettu liian tuloshakuisesti ja työntekijöiden kuunteleminen on jäänyt taka-alalle. Nyt tähän tulee muutos, Viitanen sanoo tiedotteessa.

Työaikakäytäntöihin muutoksia

Työtekijät antoivat kritiikkiä myös käytännöstä, jossa väkeä oli hiljaisena iltana painostettu lähtemään kotiin ennen työvuoron loppumista. Jotkut työntekijät ilmoittivat myös tehneensä ylitöitä nostamatta niistä korvausta, koska heidän mukaansa ylityön tekemiseen suhtauduttiin yhtiössä nihkeästi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hesburgerin mukaan jatkossa kotiinlähtö ennen vuoron loppumista voi tapahtua joko työntekijän tai esimiehen aloitteesta ja vaatii kummankin suostumuksen. Työntekijää voidaan myös pyytää jäämää pidempään töihin, jolloin siitä maksetaan ylityökorvaus.

Lisää henkilökuntaa haetaan

Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela sanoo, että yhtiö aikoo myös panostaa rekrytointiin, jotta ravintoloissa olisi riittävästi henkilökuntaa.

Toimitusjohtaja uskoo, että Hesburger voi edelleen olla nuorille hyvä ensimmäinen työpaikka. Hän myös pahoittelee tehtyjä virheitä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Olemme pahoillamme johtamisessa tehdyistä virheistä ja tulemme korjaamaan epäkohdat. Iloiset ja hyvinvoivat työntekijät ovat perheyrityksemme tärkein voimavara ja meidän tehtävämme on pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, Salmela sanoo tiedotteessa.

Hesburger kertoo seuraavansa toimenpiteiden vaikutuksia ulkopuolisen toteuttamalla henkilöstökyselyllä jälleen alkuvuodesta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi